Societat

Desallotjades una vintena d'habitatges per un incendi forestal a Mallorca

L'incendi s'ha iniciat al voltant de les 13 hores en una àrea situada aproximadament a un quilòmetre d'Andratx

El govern balear ha sol·licitat la intervenció de mitjans aeris i personal de la Unitat Militar d'Emergències, que ha confirmat l'enviament des de València

Una vintena d'habitatges han estat desallotjats a l'àrea de Sa Coma Calenta, Sa Coma Freda i Sa Trapa, al municipi mallorquí d'Andratx, per la proximitat d'un incendi forestal en què treballen un centenar d'efectius de diversos cossos i set mitjans aeris. Segons han informat fonts dels Bombers de Mallorca i de la Direcció General d'Emergències, en un primer moment s'ha ordenat el desallotjament de quatre xalets, però el foc ha seguit avançant des de la zona de Sa Coma Calenta cap a Sa Trapa, i per això s'han evacuat preventivament 20 habitatges més.

L'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha informat que estan descarregant aigua sobre les flames dos avions de càrrega en terra, un hidroavió, un helicòpter amb base a Mallorca i dos de desplaçats des d'Eivissa i Menorca, mentre que també sobrevola la zona una avioneta de vigilància.

L'incendi s'ha iniciat al voltant de les 13 hores en una àrea situada aproximadament a un quilòmetre d'Andratx, als voltants de la carretera que uneix aquest poble amb Estellencs, que posteriorment ha estat tancada per la proximitat de les flames, igual que la que enllaça Andratx amb Capdellà.

A la zona treballen diversos parcs dels bombers insulars i de Palma, policies locals, personal de l'Ibanat amb tanquetes, guàrdies civils, efectius sanitaris i voluntaris de Protecció Civil. El govern balear ha sol·licitat la intervenció de mitjans aeris i personal de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que ha confirmat l'enviament de reforços des de València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.