Societat

L'incendi d'Andratx ja ha cremat 1.800 hectàrees

El president balear José Ramón Bauzá indica que l'evolució del foc depèn de les condicions meteorològiques

Uns 700 veïns d'Estellencs han sigut desallotjats aquesta matinada per l'avanç de les flames

El president del govern balear, José Ramón Bauzá, ha elevat de 1.600 a 1.800 les hectàrees afectades per l'incendi que arrasa la Serra de Tramuntana des de divendres. Després de la reunió de coordinació dels dispositius d'extinció, Bauzá ha explicat que l'evolució de l'incendi dependrà, en gran part, “de la sort” perquè “no és el mateix que el vent canviï o que hi hagi un vent amb poca força i que no canviï de direcció que les condicions meteorològiques s'estabilitzin”.

El president balear ha assegurat, també, que Mariano Rajoy l'ha trucat aquest diumenge per manifestar-li la seva preocupació i per dir-li que les Balears poden comptar “amb tots els efectius que siguin necessaris” per acabar amb el foc. Aquesta tarda arribaran a l'illa 84 militars i 31 vehicles més de la La Unitat Militar d'Emergències (UME) que se sumaran als 46 efectius que han arribat a Mallorca en un avió Hércules aquesta matinada. Divendres, el ministeri de Defensa ja va enviar 186 militars, 40 vehicles i 4 helicòpters.

Unes 700 persones residents a la localitat mallorquina d'Estellencs i rodalies han estat desallotjades preventivament per l'incendi. Un canvi en la direcció del vent ha obligat pels volts de les dues de la matinada d'aquest diumenge efectuar l'evacuació progressiva a les zones d'Es Grau i Ses Tanquetes, als afores d'Estellencs. Cap a dos quarts de cinc, l'operatiu s'ha estès fins els habitants del nucli urbà del municipi. Hores d'ara, hi ha prop d'una trentena d'efectius aeris i 400 d'humans que treballen per controlar el foc, el més greu que s'ha declarat a l'illa en els darrers 14 anys.

Es tracta del pitjor incendi forestal que s'ha produït a Mallorca des del 1999. Hi ha un detingut com a presumpte responsable del sinistre per haver comès una imprudència. Es tracta d'un home que cremava rostolls a Sa Coma Calenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.