Societat

Vida social

Espinavell estrena refugi

El nou equipament, de titularitat municipal, està pensat per als nombrosos excursionistes que creuen els Pirineus del Ripollès

Els Estudis també organitzarà sortides a indrets d'interès mediambiental

L'antic edifici dels estudis d'Espinavell (Molló) s'ha adequat com a refugi excursionista, amb la intenció de donar servei als nombrosos muntanyencs que pugen als cims o que fan travesses per les rutes d'aquesta banda dels Pirineus. L'establiment, que es va inaugurar divendres al vespre, pot allotjar fins a 40 persones, distribuïdes en dos dormitoris de lliteres. A més de poder-hi pernoctar, el servei que s'oferirà a Els Estudis abasta dutxes d'aigua calenta, l'esmorzar, el sopar i el pícnic. Les instal·lacions es completen amb una cuina lliure, una sala d'estar que disposa d'una estufa de llenya i un espai per deixar-hi les bicicletes.

Els usuaris que optin per dur-se el menjar disposen al costat del refugi d'una botiga on trobaran queviures i material per a caminar per la muntanya o anar en bici. El nou equipament és de propietat municipal, però s'ha deixat la gestió al sector privat.

Un lloc estratègic

Al refugi Els Estudis s'hi podrà trobar documentació i fitxes de les passejades, rutes, travesses i diverses activitats per fer a l'entorn. D'entre totes les possibilitat que ofereix el territori, han explicat des d'Els Estudis, en destaquem les ascensions al Costabona o al Roca Colom, la travessa a pic de Canigó o a Ulldeter i el circ de Morenç (2 dies), les caminades a la Torre del Mir, a Prats de Molló o al circ de Concròs; el camí de la Retirada, la ruta de la transhumància, el Meridià Verd, des del Pirineu (Costabona-coll de Pal) fins al mar (Masnou); el GR-151 del Bisbe i Abat Oliba, la ruta del romànic fins a Sant Miquel de Cuixà, l'anella cicloturística Pirinexus (que transcorre durant 353 quilòmetres per la Catalunya del Nord i les comarques gironines i és la més gran del sud d'Europa), les propostes per a bicicleta de muntanya Bi3000 i Bi6000; la ruta del Ter i els seus afluents i el camí de Sant Jaume, en concret, l'enllaç entre el punt de pas a coll d'Ares i el poble de Molló.

D'altra banda, els responsables del nou refugi preveuen organitzar periòdicament sortides de descoberta de flora, fauna i geologia, aprofitant que Espinavell també és un bon punt de partida per desplaçar-se a les reserves naturals i els paratges protegits a l'entorn de les capçaleres del Ter, el Freser i el Tec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.