Societat

Neus Munté veu “inacceptable” i “preocupant” el percentatge de pobresa infantil a Catalunya

La consellera de Benestar Social i Família reitera que els col·lectius més desfavorits són una “prioritat” pel govern

Munté defensa seguir treballant perquè les polítiques socials siguin “efectives i arribin a l'arrel del problema”

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que les xifres de pobresa i desnutrició infantil que va presentar el Síndic de Greuges aquest dilluns són “inacceptables” i “preocupants”. Munté ha reiterat que Catalunya no té un problema estructural sinó “situacions de malnutrició”. La consellera també ha explicat que les polítiques socials són una “prioritat” pel govern i que per això el seu departament ha impulsat mesures concretes com millorar la prestació de beques menjador, proporcionar més places de lleure educatiu, revisar la renda mínima d'inserció o efectuar una millor distribució solidària d'aliments.

Així, la consellera ha defensat que en els dos pressupostos anteriors les polítiques socials van ser una prioritat i ha assegurat que “acabi com acabi el 2013 i el 2014, el conjunt de comptes del govern es centrarà en les polítiques socials”. En aquest sentit, ha assegurat que “dins del que es pot i malgrat les retallades” s'estan prioritzant els col·lectius més desfavorits.

Per això, ha citat algunes de les iniciatives que el seu departament duu a terme en aquest sentit. La consellera ha explicat que s'està treballant en un decret per fer “possible i sostenible” la renda mínima d'inserció. Ha explicat que el seu departament està revisant aquest programa i que serà una qüestió prioritària “malgrat els problemes econòmics que tindrà el govern en els propers mesos”.

Munté també ha afirmat que aquest any el govern ha fet un esforç per becar a més infants perquè tinguin accés al lleure educatiu i d'aquesta manera, garantir-los un àpat diari i també que s'està procurant una millor i més efectiva distribució solidària d'aliments. Finalment, la consellera ha recordat que cal seguir treballant perquè el percentatge de pobresa infantil és redueixi i perquè les polítiques socials siguin “efectives i arribin a l'arrel del problema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Reus amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 11 agents

REUS

Els centres cívics programen més de 660 activitats durant el curs 24-25

GIRONA
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona demana implementar un Respir Plus per a menors de 60 anys

Barcelona

Palafrugell insta a la ciutadania i visitants que respectin l’espai públic

PALAFRUGELL

Primeres instal·lacions solars municipals, en marxa

CASSÀ DE LA SELVA
Societat

Prop de 12.000 trucades preventives per la calor en dos mesos a Barcelona

Barcelona

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar