Societat

Bocairent reviu la capitulació local del 21 d'agost del 1707

Les tropes austriacistes i borbòniques prendran de nou la vila mitjançant una recreació històrica

Quatre tropes austriacistes i dos de borbòniques recrearan aquest dimecres, 21 d?agost, el setge i la capitulació de Bocairent a Felip V el mateix dia del 1707.

Així, els Miquelets del Regne de València i els regiments de la Diputació de Catalunya, de Sant Narcís (Girona) i de cuirassers de Moià conformaran el bàndol dels partidaris de l'arxiduc Carles d'Àustria mentre que d'Almansa arribaran els partidaris del duc d'Anjou amb el Terç de morats vells i els integrants de “La Couronne”.

En total, prendran part de la representació al voltant de mig centenar de persones a més dels membres del grup de dolçainers i de tabaleters local l'Aljub, que encapçalarà la processó cívica.

L'activitat arrancarà a les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament on quedarà instal·lat el campament militar dels participants durant una hora. A continuació, el director de l'Arxiu municipal d'Ontinyent, Vicent Terol, serà l'encarregat de presentar l'acte i d'introduir els fets commemorats a partir del llibre “Bocairent i la Guerra de Successió” que pròximament editarà el consistori.

A les 20,15 hores, tindrà lloc la presentació dels grups participants i una exhibició d'instrucció militar d'època a càrrec dels dos bàndols junt amb la disparada de dos salves d'instrucció. Tot seguit, la comitiva emprendrà camí cap a la Torre dels portuguesos, recentment restaurada i originària de la contesa de principis del segle XVIII, que acollirà la primera part de la recreació per a, posteriorment, dirigir-se cap a la plaça de Julián Herrero on s'efectuarà la segona part de la fita històrica.

Finalment, els parlaments institucionals conclouran l'esdeveniment titulat “Bocairent resisteix”. D'aquesta forma, la localitat reviurà el setge del seu territori que va començar el 15 d'agost del 1707 després de la caiguda d'Agres, ja que Bocairent s'havia declarat partidària de l'arxiduc Carles en la Guerra de Successió a la monarquia hispànica ocorreguda entre 1702 i 1715. La rendició del 21 d'agost de fa 306 anys va comportar unes condicions molt acceptables per a la població i van permetre conjurar l'amenaça dels més terribles espectres de la guerra, la fam, el saqueig i els combats segons la historiografia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres

Molta participació a la processó de la Festa del Carme

l’escala
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet