Societat

La recepta

Delícia salada de Ponent

COCA DE RECAPTE També anomenada coca de samfaina o d'escalivada, és un producte tradicional que aprofitava les verdures de l'hort de casa

La llegenda diu que aquesta delícia de Ponent, també present a les comarques tarragonines i a Mallorca, va ser influència decisiva de l'avui globalitzada pizza napolitana. Consisteix en una massa prima sobre la qual s'aboquen verdures de l'hort escalivades (pebrot i albergínia, però s'admeten variants) amb arengada (o llangonissa) de regal. A cada poble i a cada forn la fan a la seva manera. Tenen nom les de Camarasa, Balaguer, Tàrrega i Lleida. Però anirem al forn de cal Vilella, a Vallfogona de Balaguer (Noguera), de pasta finíssima i amb la verdura escalivada amb forn de llenya: insuperable.

david marín

Recepta:
Cal Vilella. c/ Major, 73 Vallfogona de Balaguer
INGREDIENTS:
Fem la massa amb farina, sal, aigua i oli d'oliva, i la refredem. A part, escalivem els pebrots i les albergínies. Estenem la massa ben fina amb un rodet, la posem al forn i hi afegim les verdures tallades en tires.
La Josefina, del forn de cal Vilella de Vallfogona de Balaguer, amb les coques a punt per als clients. Van molt buscades i li'n vénen a comprar, fins i tot, clients de fora de la comarca de la Noguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Jordi Sargatal serà el nou responsable de medi ambient del Govern

FIGUERES
cassà de la selva

La zona esportiva recupera la normalitat després de l’aiguat

CASSÀ DE LA SELVA
GIRONA

Cent persones salvades gràcies als desfibril·ladors des del 2011

GIRONA
Medi ambient

Reus oferirà informació actualitzada del trànsit i de la qualitat de l’aire

Reus
SOCIETAT

Ampliar el Centre Cívic Casa Golferichs costarà 1,7 milions

Barcelona
OLOT / GIRONA

El tren-tram podria transportar 6,1 milions de passatgers cada any

OLOT / GIRONA
SOCIETAT

Segona edició de la Festa per la Convivència, al Segrià

SOSES
Societat

Primer any del viver de cellers de l’Alt Penedès amb bones perspectives

Vilafranca del Penedès
turisme

Les places d’hotel de cinc estrelles i de gran luxe augmenten un 50% en 10 anys

Barcelona