Societat

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi del nord-est de Mallorca

El foc afecta 480 hectàrees dels termes d'Artà i Capdepera

No es descarta que hagi estat intencionat

Els Bombers han donat per estabilitzat des de les sis d'aquesta tarda l'incendi que crema des d'ahir dimarts a la nit al nord-est de Mallorca. El foc ha afectat 480 hectàrees, de les quals 242 pertanyen al municipi d'Artà i 238 al terme municipal de Capdepera, segons ha indicat el govern balear. Un 95% de la zona cremada són matolls, mentre el 5% restant de la superfície afectada són pins.

L'incendi s'ha donat per estabilitzat a les 18h d'aquest dimecres i l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) preveu que pugui ser controlat demà. Els 11 mitjans aeris que han participat en les tasques d'extinció s'han retirat al migdia i unes 150 dotacions terrestres han continuat treballant per controlar les flames. Una vintena d'efectius romandran aquesta nit a la zona afectada per tal de remullar els punts calents.

Agents de l'Ibanat i del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han delimitat el punt d'inici del foc i no descarten la possibilitat que hagi estat intencionat.

L'incendi hauria començat a cremar passats dos quarts de deu de la nit a Cala Torta (Artà), un lloc molt freqüentat per banyistes en aquesta època. El succés ha obligat a evacuar 180 persones durant la darrera nit, però totes han pogut tornar i ningú no ha hagut de rebre assistència mèdica.

Les flames no han arribat a l'espai protegit del Parc Natural de la Península de Llevant, però la meitat de les 480 hectàrees afectades, en concret 227, pertanyen a la finca pública de Sa Duaia.

Aquest foc torna a cremar en una de les zones més castigades pel foc a Mallorca, ja que ha patit vuit incendis diferents des de 1990 i alguns dels més importants registrats a la història de l'illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Una trentena de joves llança objectes contra els Mossos a la festa major

bescanó
infraestructures

Aprovació definitiva del projecte per reformar el passeig del Mar

palamós
PALAMÓS

Estudien apel·lar per aturar la construcció de Residencial Cala S’Alguer

PALAMÓS
societat

Adjudiquen les obres de la depuradora de Bot, a la Terra Alta

Bot
societat

Impulsen la formació de persones amb discapacitat en matèria digital

Barcelona
GIRONA

Girona Centre i l’Ajuntament presenten el cartell de la cursa del carrer Nou

GIRONA
societat

Milloraran els Jardins d’Emma, un interior d’illa de l’Eixample, a partir del setembre

Barcelona
Urbanisme

Caos, sorpresa i poca informació en l’estrena dels canvis de mobilitat a Sants

Barcelona
OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa

OLOT