Societat

Activada l'alerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes

Les precipitacions afectaran gran part del país a partir de la tarda de dissabte excepte Ponent i les Terres de l'Ebre

s'espera que siguin especialment intenses a Osona, el Ripollès i la Garrotxa

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) per les tempestes que aquest dissabte a la tarda i nit podran afectar gran part del país, excepte les comarques de Ponent i les Terres de l'Ebre.

L'últim pronòstic del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que a partir del migdia s'esperen precipitacions al tot el terç oriental del país, que podran ser especialment intenses a Osona, el Ripollès i la Garrotxa. També es preveuen pluges a altres comarques del Pirineu, Catalunya Central, Girona i al llarg del litoral català.

A partir de la tarda-vespre, les pluges es concentraran al litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona i es preveu que la inestabilitat es mantingui fins diumenge al matí.

En alguns casos es podria superar el llindar d'intensitat de 20 litres/m2 en 30 minuts, i que els xàfecs vagin acompanyat de tempesta i localment de calamarsa.

A partir d'aquest dissabte a la nit es preveu un empitjorament de l'estat de la mar a l'Alt Empordà, on les onades podrien superar els 2,5 metres (maregassa). La situació de fort onatge i mar de fons es pot estendre demà diumenge al Baix Empordà fins al migdia.

Protecció Civil recomana precaució davant aquesta situació de risc; prendre les mesures d'autoprotecció adequades a la situació meteorològica, i adaptar les activitats de lleure i professionals a l'aire lliure. També es demana especial atenció a prop de lleres, rius i guals. La DGPC recorda que en el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquests punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. També cal mantenir nets els embornals, terrasses, patis i accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua.

A la platja cal respectar els colors de les banderes: vermell bany prohibit, groc bany amb precaució i verd bany lliure. L'estat de les platges es pot consultar en temps real al web de la DGPC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Campanya a Igualada per augmentar el percentatge de recollida selectiva

Igualada
Estat espanyol

El Marroc investiga l’abordatge d’una llanxa amb migrants a Melilla

Barcelona
Societat

Mor a Bolívia Eduard Pérez Iribarne, sacerdot, filòsof i periodista lleidatà

Societat

El papa afirma que rebutjar els migrants és “un pecat greu”

Barcelona
SERVEIS

Desconvocada la vaga d’escombraries a Manresa que havia de començar demà

MANRESA
INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

Abrera

Els empresaris de l’Alt Empordà celebren l’anunci d’una dessaladora

ROSES
MEDI AMBIENT

Presenten recurs contra un projecte solar a la Conca de Barberà

PASSANANT I BELLTALL
URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

Barcelona