Societat

Les festes de Banyeres encara pendents d'un possible canvi de dates

La interferència amb les festes de la Setmana Santa preocupa gran part dels integrants de les filades

La Comissió de Festes de St. Jordi de Banyeres de Mariola ha acordat en la seua darrera reunió sotmetre a l'opinió de les 10 filades integrants de la festa local, el possible canvi de celebració de les festes de Moros i Cristians 2014 fora de les seues dates tradicionals del 22 al 25 d'abril, mentre que perd força la celebració d'un referèndum per decidir quan s'han de celebrar les de 2015.

Segons han informat fonts de la Comissió de Festes, la proposta del canvi de dates de les festes en 2014 ha partit, essencialment, de les filades “Moros Vells” i “Marrocs”. Ambdues entitats veuen inviable la seua celebració en el calendari tradicional puix suposaria acumular setmana i mitja d'inactivitat laboral i comercial entre la Setmana Santa i festes, pel que els Marrocs proposen iniciar els quatre dies de festa el divendres 25 d'abril, mentre que els Moros Vells s'inclinen per començar un dia després.

Pràcticament, i en els dos casos, les festes se celebrarien dins del període de les vacances escolars de Setmana Santa, sent un dels arguments esgrimits fins ara pel Govern local per no alterar el calendari tradicional de 2014.

La decisió final per conèixer quin ha de ser el calendari definitiu de l'any vinent es prendrà després de la celebració de les juntes ordinàries de les filades després de la Relíquia.

Altre assumpte que ha quedat definitivament descartat és el de la celebració d'un referèndum per tal de fixar el calendari fester de 2015 i anys successius, ja que la proposta no va obtenir els vots suficients per continuar amb la seua discussió.

Calendari d'Entradetes

La Comissió de Festes ha aprovat el calendari d'Entradetes 2014, sent els Pirates els que iniciaran les desfilades el dissabte 15 de març després que s'acordara la seua celebració majoritària en dissabte en torns de vesprada i nit. Així les coses, una setmana després ho faran Cristians i Moros Vells, mentre que tancaran el mes de març els Estudiants i Califes. Marrocs i Maseros tindran la seua entradeta el dissabte 5 d'abril, Jordians i Moros Nous una setmana després i, finalment, els Contrabandistes desfilaran en el migdia del Diumenge de Glòria com és tradicional en aquesta comparsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.