Societat

La descoberta

Lava i cons volcànics en directe

OLOT La ciutat és un bon punt de partida per conèixer les diferents reserves naturals de la zona volcànica de la Garrotxa, una de les més extenses del continent europeu amb més d'una quarantena de volcans.

El parc de Pedra Tosca de les Preses és un extraordinari exemple de la manipulació humana del paisatge. És un camp de lava artigat per poder-hi conrear. Ara, és un parc on es poden veure construccions de paret seca i molts tipus de vegetació. Qui vulgui, a més, pot visitar la zona a cavall d'un ruc català. Una bona experiència.


Parlant de la zona volcànica de la Garrotxa, algun lector que no hi hagi estat mai es podria imaginar un paisatge vermellós i terrós típic d'altres indrets del planeta on l'activitat volcànica és més recent o el clima no ajuda al creixement de vegetació. A la Garrotxa, en canvi, els volcans estan coberts de verd. Només en alguns punts on abans de la declaració de la zona com a parc natural hi havia extraccions de greda es veu la terra recremada resultat del vulcanisme. L'exemple més emblemàtic és el volcà Croscat, un dels més joves de la península amb 10.000 anys d'existència, on les extraccions van ser tan potents que, quan es van aturar, el Departament de Medi Ambient hi va poder habilitar un museu en viu amb un volcà dissecat.

Els volcans Santa Margarida de Santa Pau, Montsacopa d'Olot, la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca, la de Sant Joan les Fonts... són alguns dels indrets més emblemàtics i coneguts de la zona volcànica de la Garrotxa. Paga la pena, no obstant això, començar la visita en algun dels punts d'informació del parc, perquè n'hi ha molts més de no tan coneguts que són un vertader gaudi per als sentits. Així, es pot descobrir la Moixina, la Fageda d'en Jordà, el Bosc de Tosca de les Preses, el Corb... La llista és molt llarga.

COM PODEM ARRIBAR-HI. Amb transport públic, es pot anar amb tren fins a Torelló i amb autocar fins a Olot. També es pot fer amb bus, de Girona a Olot. Amb cotxe, l'accés és o bé per la C-17 i el túnel de Bracons, o bé per l'autovia A-26 (Besalú-Olot).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El pregó de la futbolista Melanie Serrano enceta la Festa Major

BLANES
societat

Un bus sense frens envesteix turismes i xoca amb la boca de metro de la línia L5 al Carmel

Barcelona

El periodista Ramon Iglesias, pregoner de la Festa Major

PORTBOU

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona