Societat

anàlisi

Lectura d'una diada i d'unes colles inoblidables

Que els verds siguin tan bons no desmereix la resta.

Des de fa uns quants anys la diada de Sant Fèlix s'ha de llegir en dues claus: Vilafranca i la resta. Perquè, si no, es pot perdre la perspectiva. Que els Castellers de Vilafranca –perquè s'ho han treballat– hagin assolit un nivell inabastable i realment molt superior no implica que les altres colles grans estiguin a un nivell baix. Ans al contrari, el món casteller passa un moment molt dolç, amb sis formacions amb “galons de gamma extra”, les quatre que ahir van actuar a Vilafranca, més la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró; i amb unes altres que poden aspirar a fer el salt, com els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona. Això, no havia passat mai en la història dels castells.

A més, tant la Joves com els Minyons estan treballant el 4 de 9 net, i el domini demostrat en les manilles per la Colla Vella fa que es puguin fins i tot plantejar una escomesa sobre el 3 de 10. Que Vilafranca habiti actualment en una altra galàxia no significa que les altres colles capdavanteres dormin a la palla. Ni de bon tros.

Tot i que ahir només era festiu a Vilafranca, totes les colles van mobilitzar un gran nombre de castellers, fet que els va permetre d'afrontar els seus objectius amb els recursos propis. Però, deixant a banda Vilafranca, que jugava a casa i que va tenir el concurs de tots els camises verdes vivents i disponibles, va destacar sobre manera la capacitat de convocatòria de la Colla Vella, que, amb molta diferència, va ser la segona colla amb més efectius a plaça.

Fins ahir, els Minyons de Terrassa eren els únics que podien presumir, i amb tot el dret, d'haver aconseguit descarregar el 3 de 10. De fet, aquest era un dels arguments més sovintejats en les discussions pròpies de la rivalitat castellera entre malves i verds. Doncs bé, ahir, quan Vilafranca va completar el “castell de 10” des del rotllo dels de Terrassa es va saludar la gesta amb aplaudiments de molts dels seus components, amb els braços alçats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.