Societat

ACPV recorrerà als tribunals la prohibició de la cadena humana a Vinaròs

Trasllada la convocatòria a Alcanar on es constituirà la cadena humana valenciana en l'exili

Critiquen els arguments “tècnics” d'Interior per a prohibir la proposta

ACPV ha decidit mantindre la cadena humana per la llengua i la llibertat, que el govern espanyol ha prohibit realitzar argumentant motius de “seguretat per al trànsit i els participants”. En un comunicat oficial, el delegat d'ACPV a Castelló, Antoni Royo, ha anunciat que “davant de la prohibició, l'única solució que trobem és que les prop de mil persones inscrites per participar-hi queden a l'altra costat del riu Sénia, en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i es constituïsquen com a cadena humana valenciana en l'exili, enllaçant igualment amb els protagonistes de la cadena humana de Catalunya, tal com estava previst”.

Royo ha criticat la maniobra d'última hora de l'executiu de Mariano Rajoy. “Havent presentat la comunicació reglamentària el dia 12 d'agost, han esperat fins que faltaven dos dies per a la seua celebració per a comunicar-nos la prohibició”, ha subratllat. El portaveu d'Acció Cultural ha assegurat que “darrere de les raons suposadament tècniques de seguretat viària que al·leguen des de la Subdelegació, veiem unes clares motivacions ideològiques”.

El delegat d'Acció Cultural ha mostrat els seus dubtes pel fet que “si es tractara d'una convocatòria sobre qualsevol altra temàtica, les autoritats governamentals trobarien els mateixos problemes”. En aquest sentit, ha afirmat que l'entitat recorrerà als tribunals, tal com preveu la llei en casos semblants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.