Societat

L'Ateneu Republicà de Paterna continua lluitant per eradicar els símbols franquistes del poble

Fa més de dos anys i mig que s'aprovà al plenari municipal llevar les plaques dels habitatges i res no s'ha fet des d'aleshores ençà

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “hui per fi està clar que l'Ajuntament del municipi complirà un acord plenari de març de 2011 que, evidentment, ja havia d'haver-se fet efectiu.

Es tracta de la retirada de les plaques franquistes que hi ha encara a les façanes d'alguns edificis de Paterna. Un assumpte que en abril reprengueren des de Compromís, donat que no s'havia fet res des del consistori, amb la campanya #tapaelfranquisme.

Després de la reunió conjunta de tots els grups polítics municipals amb representants de l'Ateneu Republicà de Paterna (ARPA) i la regidora de l'àrea, Sara Álvaro, es té la certesa que Paterna deixarà de tindre rèmores franquistes com són aquestes plaques. És un pas endavant per tal de fer de Paterna un municipi sense símbols que porten a d'altres temps on la democràcia no estava ben considerada.

A més a més, des de Compromís volen destacar el gran treball dut a terme per ARPA, des que s'adreçaren als ecovalencianistes perquè presentaren la moció en el ple de març de 2011, i durant tot aquest temps de negociacions i reunions amb el consistori. Cal dir també que aquesta notícia tan positiva “és un alicient per a seguir lluitant perquè Paterna no tinga símbols franquistes als seus carrers ni herències antidemocràtiques, com ja ho intentàrem amb el nom dels ministres franquistes que encara hi ha a avingudes i escoles públiques del municipi”, conclou Juanma Ramón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Jesús Alonso, advocat laborista resident a Manresa

societat

El sector immobiliari planteja fer un registre de pisos de protecció oficial metropolità

Barcelona
societat

L’Energètica instal·la plaques solars a la coberta de l’institut escola

lloret de mar
salut

Reconstrueixen el nervi frènic perquè pacients amb una tetraplegia alta puguin tornar a respirar

barcelona
societat

L’Audiència de Barcelona alerta de la saturació a les seccions civils

Barcelona
sostenibilitat

Som Energia promou a Mataró el primer projecte d’autoconsum urbà col·lectiu

mataró
urbanisme

Manlleu construirà una ronda al nord per treure el trànsit del centre de la ciutat

Manlleu
societat

La Diputació ha ajudat a digitalitzar més de 700 pimes en setze mesos

girona
Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

Tortosa