Societat

El Bloc de l'Alcúdia lliura els Premis Jaume I

L'acte està previst per a divendres 4 d'octubre al sopar tradicional al Segle XXI

El Bloc de Progrés Jaume I de l'Alcúdia, va crear fa anys els premis Jaume I per homenatjar persones, entitats i empreses del País Valencià, distingits per la seua reivindicació activa de l'ús del valencià com a única llengua pròpia del poble valencià.

En aquesta ocasió, igual com altres anys, es rebrà el divendres 4 d'octubre a les 20.30 hores la Flama de la Llengua al Parc de la Nòria, que serà portada per presidir el lliurament dels Premis.

A les 22,15 hores, tindrà lloc l'inici de l'acte de lliurament dels Premis dins d'un sopar reivindicatiu i d'homenatge als premiats en què col·laboraran, a més de l'associació cultural organitzadora, el Grup de Dansa, el Bolero de l'Alcúdia, els Cabuts, els Negrets, els Tornejans, Dimonis Enroscats i la Colla la Rosca de tabal i dolçaina.

En aquesta ocasió, el Premi Joan Fuster, s'atorga a Acció Ecologista Agró per la defensa aferrissada del territori. El guardó “Tio Canya” es lliurarà a Joan Puchalt i Sanchis, per la seua defensa entusiasta i persistent del valencià en tots els àmbits de la seua quotidianitat.

El premi Ovidi Montllor recaurà en aquesta divuitena edició en els components del grup Obrint Pas, per constituir un grup de referència entre el jovent d'arreu dels Països Catalans i de molts altres territoris amb cultura minoritzada.

El Carles Salvador es lliurarà a l'IES Arabista Ribera de la vila de Carcaixent, pioner en impartir l'ensenyament en valencià des de l'any 1996.

Finalment, el Premi Vicent Andrés Estellés s'atorgarà a “Bressol” per consolidar un concepte innovador i funcional de comerç de decoració i interiorisme sempre en valencià com a llengua de comunicació.

La presentació de l'acte correrà a càrrec de Joanvi Cubedo i Capella, fundador del grup de teatre independent L'Entaulat i primer director de la Sala Escalante de València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.