Societat

habitatge

La PAH celebra al bloc de Salt el segon aniversari

Unes cent cinquanta persones van assistir ahir a l'acte, una arrossada al costat de l'edifici ocupat

La portaveu diu que els dos anys han servit per donar a conèixer la problemàtica de l'habitatge

La PAH de Girona va celebrar ahir al bloc ocupat que tenen a Salt el segon aniversari de la creació de la plataforma a les comarques gironines. Unes 150 persones van participar en l'arrossada organitzada per l'entitat i la Xarxa pels Drets Socials.

La portaveu de la plataforma a Girona, Marta Afuera, va considerar “molt positius” aquests dos anys, i va dir que la feina més important que han dut a terme és donar a conèixer a la societat la problemàtica del deute hipotecari: “Quan la PAH de Girona va néixer hi havia un gran desconeixement sobre els molts casos de desnonaments que ja hi havia”, assegura. Afuera diu que les primeres dades de què van poder disposar confirmaven que la problemàtica era molt més general del que la gent es pensava: “En un any i un trimestre es van obrir a les comarques gironines 9.477 processos hipotecaris”. Diu que continuaran la política de denunciar “els abusos” que es cometen en matèria d'habitatge. Aquesta mateixa setmana pensen intentar aturar un desnonament a Sant Julià de Ramis.

Pel que fa al bloc ocupat de Salt, va denunciar que l'Ajuntament està cridant els ocupants amb l'excusa d'empadronar-los, però que els avisen que han de ser fora abans del 16 d'octubre –data que el jutge ha determinat perquè sigui desallotjat l'edifici–. La portaveu de la plataforma va tornar a carregar contra l'equip de govern de Salt, i els Serveis Socials del municipi. Assegura que han convidat diverses vegades l'alcalde, Jaume Torramadé, i els regidors perquè visitin l'edifici, però que no hi han anat. Reitera que estan “oberts al diàleg” i considera que “els pisos buits són del poble, en un aspecte moral”. Afuera manté des de fa temps una relació molt tensa amb el govern de Salt, que l'acusa de ser un escull per al diàleg i que d'ella només reben “crits i insults”. La representant de l'entitat, per la seva banda, acusa l'Ajuntament de “no estar pel que és important”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.