Societat

Nous sismes davant la costa de les Terres de l'Ebre i de Castelló aquesta matinada

El terratrèmol de més intensitat s'ha registrat a les 4.21h de la matinada i ha estat de 3,9 graus a l'escala de Richter

L'activitat sísmica davant de la costa de les Terres de l'Ebre i de Castelló no s'ha aturat aquest dilluns matinada. Els terratrèmols, segons la Protecció Civil, estan relacionats amb la injecció de gas a la planta Castor. D'acord amb l'Institut Geològic de Catalunya, el sisme de més intensitat s'ha produït a les 4:21 hores de la matinada i ha estat de 3,9 graus a l'escala de Richter i ha estat percebut per la població. En aquest sentit, s'ha deixat sentir al sud de les Terres de l'Ebre i Tarragona. Tot i així, no es té constància de danys. Al voltant de la mitjanit, s'han registrat dos sismes més, concretament a les 23:15 hores i a les 00:15 hores i han estat de 3,4 graus i 3,6 graus respectivament.

Aquests darrers terratrèmols s'han deixat sentir sobretot a Sant Carles de la Ràpita, on la Policia Local i el 112 han rebut alguns trucades de veïns.

Aquest diumenge, es van produir més sismes, concretament de magnitud de 2,8 i 2,7, respectivament, a l'escala de Richter. Tot i que no es van percebre per la població, en total ja són més de 300 els petits terratrèmols detectats a la zona. L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, va reconèixer que la població està intranquil·la i que han estat poques les explicacions que han rebut. La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ja ha demanat un informe sismològic acreditat per una empresa externa independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.