Societat

La Generalitat adverteix que un sisme de 4,5 podria produir esquerdes a les cases

El conseller de Territori exigeix a la companyia que confirmi que té l'activitat parada

Vila recorda que el govern va demanar informes d'afectació sísmica abans de l'inici de les activitats del projecte Castor, però aquests no es van fer

El conseller de Territori, Santi Vila, ha advertit aquest dijous que un sisme de 4,5 graus en l'escala de Ritcher podria produir esquerdes a les cases, després que avui s'hagi registrat un nou moviment de 4,2 a prop del Delta de l'Ebre.

Els nombrosos sismes que s'estan registrant a la costa de Castelló i Tarragona es deuen, segons els experts geòlegs, a la “sismicitat induïda” pel magatzem de gas denominat projecte Castor, davant de la costa de Castelló, provocada per la injecció de gas a la roca submarina.

Durant una conferència al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Vila ha confirmat que hi ha hagut un nou moviment sísmic de 4,2 i ha advertit que el tema “no és per riure, és greu”, perquè si s'arriba a un sisme de 4,5 es podrien començar a produir les primeres esquerdes.

Abans de començar l'activitat, la Generalitat va demanar que es fessin comprovacions sobre l'afectació sísmica que podria tenir, encara que no es va fer, segons Vila.

Vila ha explicat que la Generalitat està actuant de “motu proprio” sense tenir competències, però ha escrit a la companyia perquè doni informació i confirmi que té l'activitat parada i que no es reactivarà fins que no hi hagi garanties des de tots els punts de vista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.