Societat

Soria retreu al govern de Zapatero que no contemplés el possible risc sísmic a Castor

El ministre d'Indústria assegura que la planta no funcionarà fins que hi hagi “garanties totals per a la seguretat de la població”

Afirma que els experts consideren que la situació “no és preocupant”

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha assegurat aquest dijous a la tarda que l'activitat de l'emmagatzematge de gas Castor no es reprendrà “mentre no hi hagi garanties totals per a la seguretat de la població”. Soria ha assegurat que el risc sísmic no es va contemplar la possibilitat de risc sísmic en l'informe mediambiental que es va fer l'any 2009, abans que Castor rebés el permís definitiu de mans del llavors ministre d'Indústria de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, Miguel Sebastián, l'any 2010.

Soria també ha afirmat aquest dijous que els plans d'emergències a les zones afectades pels sismes davant el magatzem submarí de gas Castor es mantenen a nivell zero perquè, “en opinió dels tècnics”, en aquests moments “la situació no és preocupant”.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de comparèixer al Congrés dels Diputats, Soria ha insistit que “lògicament no s'autoritzarà a injectar nou gas” mentre no es comptin amb totes les garanties. Tal com ha fet aquest matí, Soria ha admès que hi ha “una probabilitat molt alta” que els sismes estiguin provocats per la injecció de gas, malgrat que ha reiterat que “encara no hi ha constància científica” que això sigui així. Segons el ministre, caldrà esperar als resultats dels estudis que estan fent els instituïts de Geografia i Geologia, que emetran els seus informes “en els pròxims dies”.

El Ministeri d'Indústria va cessar l'activitat del magatzem subterrani de gas Castor, ubicat davant de les costes de Vinaròs (Castelló) i del Delta de l'Ebre, dijous passat després de registrar centenars de petits sismes a la zona.

Soria ha apuntat que “el que tenia la instal·lació era una autorització provisional per fer proves”, que actualment es troba en suspens “fins que sapiguem exactament què ha passat”, cosa es coneixerà “els pròxims dies”.

En el pla econòmic, ha indicat que el finançament d'aquesta infraestructura “va a càrrec de tot el sistema” gasista, però només una vegada que comenci a funcionar.

No obstant això, Soria no ha aclarit si es planteja la possibilitat de suspendre definitivament el projecte ni, en el seu cas, qui assumiria els costos d'inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fornells i Quart planegen connectar els municipis amb una via verda

GIRONA

Ajornen el desnonament d’una família amb un nadó de pocs dies

Barcelona
societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

barcelona

El nou edifici de la Diputació es construirà al solar del carrer Puigsacalm

GIRONA
Societat

Vandalitzen la façana gòtica de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
infraestructures

Barreres dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14, a l’Alt Urgell

Coll de Nargó

La Guàrdia Urbana tanca el 2023 amb 961 denúncies per incivisme

FIGUERES
societat

Inauguren les instal·lacions de patologia forense a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Tortosa
habitatge

Obren el procés per optar a pisos per estudiants de la borsa municipal

salt