Societat

L'homenatge a Miquel Grau reivindica la lluita per la llengua i el país a Alacant

El Casal Tio Cuc destaca la figura del militant comunista assassinat el 1977 a mans d'un feixista de Fuerza Nueva a la plaça dels Estels

L'acte denuncia que el feixisme i la intolerància que va segar la vida de Miquel Grau continua avui present a Alacant, el País Valencià i Europa

Desenes de persones van recordar aquest dissabte passat Miquel Grau, el jove militant comunista assassinat el cinc d'octubre de 1977 a la plaça dels Estels d'Alacant mentre enganxava cartells cridant a celebrar la diada del País Valencià. Durant l'homenatge, organitzat pel Casal Tio Cuc en el seu segon aniversari, es van llegir poemes d'Estellés i es va col·locar un rètol a la mateixa plaça amb el nom de Miquel Grau i un text recordant la seua mort a mans del feixisme.

Llum Quiñonero, companya de Grau la nit que fou assassinat per un militant de Fuerza Nueva, va recordar la figura del jove militant comunista i el seu compromís amb la recuperació de les llibertats, destacant que “malgrat no parlar valencià, era un ferm defensor de la seua recuperació”. Quiñonero, va llegir als concentrats un fragment del llibre que prepara sobre Miquel Grau, en què detalla la forma com va morir i com l'extrema dreta actuava amb total impunitat amenaçant els que, com Grau, reivindicaven la democràcia.

Aquil·les Rubio, en representació del casal va denunciar que “l'assassinat de Miquel Grau no va ser fruit de la casualitat, ni un accident ni un fet aïllat perpetrat per un fanàtic aïllat, sinó que va ser assassinat pel feixisme i la violència institucional” i va afegir que “aquesta intolerància que va assassinar Miquel Grau continua present a Alacant, al País Valencià i a Europa”.

Cercavila i concert

Un cop finalitzat l'acte a la plaça dels Estels, els assistents es van desplaçar en cercavila, acompanyats dels nanos i gegants a l'institut Jordi Juan on Pep Gimeno “el Botifarra” va posar punt i final als actes de celebració del segon aniversari del Casal Tio Cuc amb un concert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.