Societat

El PSC, amoïnat per la seguretat de les nuclears

Insten el Consell de Seguretat Nuclear a prendre's la qüestió seriosament

Els socialistes catalans continuen preocupats per les conseqüències que l'activitat sísmica pugui tenir en les tres centrals nuclears que hi ha al territori. Si la setmana passada era l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el que feia palesa aquesta preocupació, ahir van ser els portaveus socialistes tarragonins al Parlament, al Senat i al Congrés els que van instar el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) a prendre's “seriosament la qüestió” i revisar si les centrals nuclears catalanes compleixen les mesures de seguretat que marca la Unió Europea i els nous requeriments que es van marcar fa dos anys arran de l'accident nuclear a Fukushima. “No són les mateixes nuclears les que ens han de dir que no hi ha problemes, volem que sigui el CSN el que es pronunciï i ens doni informació”, reclamava el diputat socialista Xavier Sabaté.

Precisament avui hi ha una reunió del CSN en la qual el socialistes esperen que es tracti la seguretat sismològica de les centrals i que s'expliqui “si hi ha algú informe que no s'hagi aprovat sobre aquesta qüestió”. En aquest sentit, els representats del PSC volen que l'ens estatal corrobori si s'han fet les “considerables inversions” que requeria la normativa europea i si cal aprovar alguna “exigència addicional”.

Més enllà de demanar responsabilitats civils o penals si hi ha hagut alguna negligència en l'exploració de la planta de gas, els socialistes també reclamen que la paralització de l'activitat no sigui només temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.