Societat

ACS finança el projecte amb 1.400 milions de bons

La constructora de Florentino Pérez controla el dipòsit submarí de gas amb la canadenca Dundee Energy

El Banc Europeu d'Inversió ha avalat l'operació

El projecte Castor està controlat per la constructora ACS, del president del Reial Madrid, Florentino Pérez. Escal UGS és l'empresa que explota el dipòsit submarí de gas i està participada en un 66,7% per ACS i en un 33,3% per Castor Limited Partnership (CLP). Aquesta CLP va ser impulsada expressament per la petroliera i gasista canadenca Dundee Energy, que en controla un 73,7% de les accions i, a través de la qual, participa del 24,6% d'Escal UGS. Quan la plataforma es posés en marxa, ACS cediria un 33,3% de les accions a l'operador públic espanyol Enagás.

Escal UGS va obtenir el 2008 sense concurs públic l'autorització del Ministeri d'Indústria per convertir en magatzem un antic jaciment petrolier que va explotar la multinacional Shell entre 1973 i 1989. El dipòsit és estratègic pels governs espanyol i català tenint en compte que té una capacitat de magatzematge de 1.900 metres cúbics, el segon volum més important d'entre els magatzems subterranis existents –Yela (Guadalajara), Gavina (Biscaia), Serrablo (Osca) i Marismas (Huelva). Per finançar el projecte, Florentino Pérez ha aconseguit una de les primeres emissions que s'han fet a Europa de bons de projecte, un model de finançament del Banc Europeu d'Inversions (BEI) que facilita buscar els diners al mercat de capitals en substitució del crèdit bancari.

Per donar confiança al mercat de capitals, el BEI ha posat 300 dels 1.400 milions de bons emesos. Caixa Bank, Santander, BNP Paribas, Bankia, Natixis, Société Générale i Calyon han emès la resta del deute, comprat per fons d'inversió i de pensions de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.