Societat

policial

Desallotgen els anti-MAT que ocupaven una casa a Bàscara

Una desena de furgons d'antiavalots dels Mossos desallotgen de matinada les sis persones que hi havia en aquell moment i s'enduen material divers

Feia més d'un mes i mig que eren a la casa

Els Mossos van desallotjar, ahir, de matinada, els joves activistes antisistema contraris a la MAT que ocupaven des de finals d'agost el mas Castelló, al terme municipal de Bàscara. Cap a dos quarts de set del matí, una desena de furgons dels antiavalots de la policia catalana –acompanyats d'una ambulància– van arribar a la masia i els agents es van endur les sis persones del grup Torres Més Altes Han Caigut que en aquell moment hi havia dins, quatre noies i dos nois. També van registrar la casa i van emportar-se material divers. La intervenció va ser ràpida i sense incidències, i a dos quarts de vuit el desallotjament havia acabat.

Els activistes informen en el seu blog a internet que els sis han estat citats a declarar a Figueres l'11 de novembre “acusats d'usurpació i possiblement sedició, segons l'atestat judicial”. Segons el relat que han penjat dels fets d'ahir, els agents “alhora que colpejaven la porta principal de la masia, accedien a l'interior pujant a una escala i trencant una finestra del menjador”. Els antisistema expliquen que els van retenir en una habitació mentre registraven la casa i que entre el material que els Mossos es van endur hi havia fanzins, un ordinador, mòbils i eines. Segons els activistes, “una persona ha rebut cops al cap mentre intentava protegir el seu gos de la policia”.

Els joves contraris a la MAT van iniciar el 23 d'agost una acampada a Fellines, però al cap de pocs dies van ocupar el mas Castelló i van traslladar-hi la protesta. L'1 de setembre, els Mossos van retenir els nois i els van identificar per, segons la policia, evitar un possible saboteig a les torres que estaven a punt de començar a aixecar-se, però no van detenir-los ni desallotjar-los.

Durant aquest temps, una de les principals activitats promogudes pels activistes han estat les caminades populars, cada dissabte en un lloc diferent afectat per la MAT. La propera, dissabte que ve, ha de ser a Santa Llogaia. També preveien fer un festival hardcore contra la MAT a principis de novembre a la casa ocupada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona