Societat

El Tempir premia Tomàs Mestre per la seua trajectòria a favor de la llengua i la cultura

L'associació cívica il·licitana lliura el divendres 25 d'octubre els I Premis El Tempir en un sopar al parc Municipal d'Elx

La iniciativa pretén recuperar l'esperit dels històrics sopars d'En Baena que se celebraren a la dècada dels 80

Durant l'acte es presentarà la campanya “M'agrada el valencià”

L'Associació Cívica per la Llengua d'Elx, El Tempir, vol recuperar l'esperit dels històrics sopars d'En Baena que a la dècada dels 80 van suposar un punt de trobada de persones del món de la cultura, educació i política amb sensibilitat per la llengua, el país i la cultura.

La iniciativa de l'entitat arriba acompanyada dels I Premis “El Tempir”, que s'atorgaran en tres categories i que reconeixen la “trajectòria cívica d'aquelles persones o entitats que s'han distingit pel seu treball diari a favor de la llengua i cultura pròpies del País Valencià”.

Segons ha pogut saber El Punt Avui, el primer d'aquests premiats serà l'autor, actor i director teatral, Tomàs Mestre, a qui El Tempir reconeix la seua trajectòria, que s'ha caracteritzat per una gran fidelitat a la llengua i la cultura del país.

Mestre, que és professor de secundària a un institut Alacant, és l'impulsor de l'Aula de Teatre en valencià de la Universitat d'Alacant, dirigeix la companyia de teatre Saineters i ha rebut diferents premis tant en la seua faceta de director, d'actor, com en la d'autor, el darrer dels quals, l'Evarist Garcia de la Diputació d'Alacant amb l'obra “Deixa'm que et deixe”, de la que n'és autor juntament amb Joan Lluís Moreno.

En declaracions a El Punt Avui, Tomàs Mestre s'ha mostrat sorprés per un reconeixement que “m'afalaga d'allò més perquè jo simplement faig el que pense i ho faig cada dia i en tots els àmbits de la meua vida, és cert, però mai hauria pensat que això em suposaria que, una entitat com El Tempir es fixaria en mi per això”.

Guardó

Mestre, com la resta de premiats –la identitat dels quals encara no s'ha fet pública– rebrà com a guardó una escultura d'Antoni Pons, conegut recentment per ser l'autor del cartell de promoció del Misteri d'Elx a l'estiu.

El mantenidor de l'acte serà el periodista valencià i director de Vilaweb, Vicent Partal que contribuirà al sopar amb una anàlisis de la situació política actual i mostrant la seua visió de com afecta aquesta realitat als valencians.

El sopar i els Premis de El Tempir, també serviran per a presentar els primers vídeos de la campanya “M'agrada el valencià”, impulsada per la mateixa associació i que té com a objectiu “promoure l'ús social del valencià d'una manera lúdica i reivindicativa alhora, on els autèntics protagonistes són els ciutadans del carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.