Societat

Salvador Valero rebrà el premi d'Elx d'El Tempir

L'Associació reconeix la seua trajectòria cívica en favor del valencià i la cultura al País Valencià

L'entitat il·licitana realitza divendres la cerimònia de lliurament dels seus primers guardons

Ja es coneix el segon dels premiats per El Tempir en els que seran els seus primers guardons per a reconéixer diferents persones, entitats o col·lectius per la seua trajectòria cívica en favor del valencià i la cultura pròpies del País Valencià. Es tracta de Salvador Valero, guardonat en la categoria d'Elx.

Valero, que és professor a l'IES l'Assumpció d'Elx i llicenciat en Antropologia, ha destacat per la seua defensa del valencià com a professor, membre del Consell Escolar Municipal i impulsor de les Trobades al Baix Vinalopó. A més, també destaca com un dels membres del grup d'investigació folklòrica l'Esbart-Elx-Folk, una de les formacions més prestigioses al País Valencià, a l'acabament dels seixanta i començament dels setanta, que recuperarien les havaneres típiques d'Elx i les cançons populars.

Salvador Valero, que ha sigut membre d'El Tempir, Escola Valenciana i STEPV, rebrà el guardó de El Tempir divendres vinent en un sopar al restaurant del parc Municipal.

Com la resta de premiats, el tercer dels quals encara és un misteri, Valero, rebrà el guardó realitzat per Antoni Pons, conegut per haver realitzat enguany el cartell anunciador del Misteri d'Elx.

El sopar i els Premis d'El Tempir també serviran per a presentar els primers vídeos de la campanya “M'agrada el valencià”, impulsada per la mateixa associació i que té com a objectiu “promoure l'ús social del valencià d'una manera lúdica i reivindicativa alhora, on els autèntics protagonistes són els ciutadans del carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.