Societat

Espadaler anuncia l'obertura d'informació reservada sobre la mort de l'empresari del GayEixample

El conseller d'Interior crida a “no fer judicis paral·lels” després de publicar-se dos vídeos gravats per veïns del Raval que avalen el que dos testimonis van explicar

L'autòpsia va revelar que Juan Andrés Benítez va morir com a conseqüència de múltiples cops al “crani” que li van causar una fallada cardíaca

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat avui l'obertura “d'una informació reservada” sobre la mort de l'empresari del GayEixample Juan Andrés Benítez la matinada del 6 d'octubre al barri del Raval després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra.

Espadaler s'ha referit a aquest succés a la sessió de control del Parlament al respondre a una pregunta del diputat del PP Pere Calbó sobre com pensa actuar el departament d'Interior si els vídeos que recullen el succés contradiuen la versió oficial dels Mossos d'Esquadra.

Segons el conseller d'Interior, “cal evitar judicis paral·lels” ja que els fets ja estan sent investigats judicialment, però una vegada donats a conèixer els dos vídeos gravats per veïns del Raval en els quals s'aprecia com diversos agents dels Mossos copegen repetidament l'empresari, “hem obert una informació reservada”.

“No ens precipitem al treure conclusions”, ha demanat Espadaler abans de subratllar que “el primer interessat a aclarir el succeït” és el seu propi departament i també el cos dels Mossos d'Esquadra.

Segons fonts judicials, els dos vídeos, que ja obren en poder del jutge que investiga el cas, avalen el que dos testimonis van explicar en les seves declaracions judicials, i és que almenys quatre agents van donar cops de puny, cops de genoll i puntades de peu a Benítez quan aquest es trobava a terra, amb els policies a sobre, i cridant de dolor.

Segons aquests testimonis, Benítez va agredir sense motiu aparent una dona marroquina que esperava en un cotxe a la porta de casa seva, i després es va barallar amb el marit d'aquesta, que havia acudit en el seu auxili, però a partir de l'arribada dels Mossos d'Esquadra al lloc dels fets les versions sobre el que ha passat són contradictòries.

L'autòpsia va revelar que Benítez va morir com a conseqüència de múltiples cops al “crani” que li van causar una fallada cardíaca, però no va aclarir si aquests cops els va rebre durant la baralla, se'ls va propinar ell mateix durant la reducció dels Mossos -segons la versió policial-, o li van donar els policies, com suggereixen les imatges dels vídeos.

La víctima patia una malaltia cardíaca que, segons l'autòpsia, va poder influir també en la seva mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.