Societat

Les universitats, a mig gas

Els universitaris van fer ahir un seguiment dispar de la vaga, amb facultats sense classes i d'altres en què la normalitat va ser absoluta

A la UAB, una cinquantena d'alumnes van cremar un ninot amb la cara del ministre Wert

Ni cues, ni talls de trànsit, ni piquets informatius. Només aules buides, sobretot a les facultats de lletres, i sensació d'inactivitat al conjunt del campus. La UAB, la més combativa de les universitats catalanes, no va plantar cara a la llei Wert amb una mobilització estudiantil unitària i contundent. Després de dos dies de protestes, ahir al matí només una cinquantena d'alumnes van participar en una breu cercavila que va acabar a la plaça Cívica amb la crema d'un taüt per l'educació pública i un ninot amb la cara de José Ignacio Wert. “Ni LOMQE, ni LEC, tombem-les al carrer”, cridaven els estudiants mentre condemnaven a la foguera el ministre d'Educació per haver posat les bases “que retornen l'educació a l'època franquista”.

“Potser als universitaris no ens toca tant la llei Wert com a primària o secundària, però a nosaltres com a futurs educadors ens afecta moltíssim”, comentava la Clara Cardós, estudiant d'educació minuts abans d'agafar el tren per anar a la manifestació de Barcelona. “Fa uns dies vam assistir a una xerrada i fan una mica de por les conseqüències que pot tenir una llei basada en la imposició, la segregació, la privatització i l'atac a la llengua”, hi afegia l'estudiant.

Moltes aules, sobretot a les facultats de Dret, Ciències Polítiques i Sociologia, estaven completament buides. Pocs alumnes als passadissos, menys cotxes als pàrquings... Alguns professors van fer classe a quatre o cinc alumnes. Dues alumnes de dret, alienes a la protesta, aprofitaven la jornada “per acabar treballs pendents”. A medicina o veterinària, en canvi, la situació era de força normalitat.

Tot i que des de la secretaria d'Universitats i Recerca es va fer públic un comunicat en què es destacava que la jornada de vaga no va tenir “cap incidència destacada a les universitats” i que recordava que els sindicats CCOO, UGT i CGT havien decidit no convocar els alumnes universitaris, la realitat és que en algunes facultats, com va passar a l 'Autònoma, la repercussió va ser força important. A la Universitat de Barcelona (UB), per exemple, l'activitat va ser nul·la en una tercera part de les aules. I fins i tot hi va haver aldarulls quan els piquets informatius van impedir que es poguessin fer classes a les facultats de Dret i Geografia i Història. A les de Física i Química va haver-hi molt poca activitat i, en canvi, la normalitat va ser gairebé total a les de Filologia o Matemàtiques.

En dos dels tres campus de la Pompeu Fabra, el de la Ciutadella i el de Poble Nou, on Universitats parlava de “normalitat”, només es van fer un 50% de les classes programades. I a la Universitat Politècnica de Catalunya el seguiment va ser també desigual, des de classes amb normalitat absoluta a matemàtiques fins a la suspensió general de l'activitat docent a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, a Sant Cugat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La plantilla de la Policia Municipal augmenta amb set nous agents

Gavà

La biblioteca de Mollerussa busca 50 famílies amb infants a primària per promoure la lectura

mollerussa

Els paradistes tornen a obrir al mercat provisional de les Bòbiles

Martorell
Societat

Mor l’historiador i professor de Sant Josep, Pep “Reiala”

Mollerussa aprovarà ara un pressupost de 18,9 milions d’euros

Mollerussa

Campanya pel Tura per reduir el consum d’alcohol en els embarassos

OLOT
Societat

Mor Antoni Salord Febrer, conegut a Ciutadella com l’amo de Son Catlar

Detingut un camioner per circular amb la targeta del tacògraf del cap

CORNELLÀ DEL TERRI
Societat

Nou equipament a Barcelona per atendre el maltractament infantil a la llar

Barcelona