Societat

Morella, la comarca del Matarranya i la Terra Alta s'uneixen per potenciar sinèrgies comunes

S'agrupen sota el lema 'Tres territoris, una mateixa terra'

El Patronat Municipal de Morella, el Consell Comarcal del Matarranya i el de la Terra Alta, juntament amb les associacions empresarials dels tres territoris (Associació d'Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Associació d'Empresaris Matarranya i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i de Turisme Rural de la Terra Alta , i les Denominacions d'Origen del vi i l'oli de la Terra Alta), estan posant en marxa iniciatives conjuntes per potenciar el turisme i les relacions comercials entre els tres territoris.

Una d'elles, ha començat avui, amb l'organització d'un presstrip (viatge de premsa), per a mitjans de comunicació i blocaires turístics, que coneixeran els atractius i recursos turístics de les tres zones. La jornada d'avui transcorre a Morella i, des de demà i fins diumenge, els participants coneixeran la Terra Alta i el Matarranya .

Prèviament, ja s'han dut a terme els primers contactes entre les tres associacions empresarials: al juny, els empresaris de Morella visitar diverses poblacions del Matarranya, per conèixer el seu potencial empresarial i turístic i, més endavant, tindran lloc noves trobades entre els empresaris dels tres territoris en les tres zone , respectivament .

'Tres territoris, una mateixa terra'

C.M.

Morella, Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres demarcacions i comunitats diferents, però com parteixen una cultura i una forma de vida molt semblants: en èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l'interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa, les fires, que suposaven el punt de trobada comercial, els vincles que s'estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes la gastronomia, amb plats i postres que encara canvien de nom, tenen el mateix sabor. En l'actualitat, de caràcter agrícola i ramader, en els territoris es conrea l'olivera, la vinya, l'ametlla. En ramaderia, els productes càrnics derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees . Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l'arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distinguisca les fronteres administratives, i relacione les tres comarques amb un únic territori .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia