Societat

medi ambient

La Generalitat desactiva el pla d'alerta sísmica a l'Ebre

La paralització dels treballs al Castor fa reduir els sismes

S'han produït més de sis-cents terratrèmols

La freqüència i magnitud dels sismes a la costa de l'Ebre ha disminuït les darreres setmanes; ahir va registrar-se un terratrèmol d'1,9 graus a l'escala de Richter després de sis dies sense produir-se'n cap. Tot i que des de l'inici de la crisi sísmica s'han registrat més de sis-cents terratrèmols, l'equivalent als acumulats en els darrers 30 anys a la zona, la Generalitat ha decidit desactivar l'alerta del pla Sismicat. Una decisió que els alcaldes ebrencs comparteixen i que es va adoptar ahir en la reunió del comitè de seguiment del pla Sismicat.

Segons Protecció Civil, no s'han produït danys materials ni personals. “No abaixem la guàrdia i es continuaran fent reunions en l'àmbit territorial, amb l'enllaç d'Interior. Insistim en la necessitat que se'ns facilite informació”, va manifestar el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich.

Segons els informes de l'Institut Geològic de Catalunya, les causes dels sismes van més enllà de les naturals, i sostenen que han estat induïts per la injecció de gas al magatzem submarí Castor. “La voluntat del territori és que l'activitat del magatzem de gas no continue i el govern no anirà en contra dels alcaldes”, va dir Aurich.

Per la seua banda, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia insisteix a reclamar el tancament definitiu del magatzem de gas. I, en aquest sentit, prepara una mobilització per al dia 10 de novembre, una cadena humana que encerclarà la planta terrestre, situada al terme municipal de Vinaròs, però a la vora del nucli urbà d'Alcanar.

LA FRASE

La causa dels sismes no pot ser altra que la injecció de gas. Se n'han produït tants com en els últims trenta anys
Jordi Aurich
DIRECTOR GENERAL DE PROTECCIÓ CIVIL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia