Societat

Novetats al ‘certamen'

L'emprenedoria té per tercer any consecutiu un espai a la Fira de Mostres de Girona, amb una trentena d'empreses que hi participen per donar-se a conèixer

La fira té aquest any 382 estands, dels quals un 29% són de Girona ciutat

El Saló de l'Emprenedoria, que per tercer any consecutiu se celebra a la Fira de Mostres, aplega aquest any una trentena d'empreses de la demarcació, que ofereixen bàsicament serveis. Són empreses com ara Teixits Eloy, amb establiment a la ciutat de Girona, que es va crear el 1956 i que és a la fira “per donar a conèixer” tot el que fan. Venen roba a l'engròs i a particulars, i fan arranjaments, confecció i venen patchwork i drapets. O l'Espai Qstura, que dirigit per Sílvia Castelló ensenya costura a homes i dones de totes les edats, però també impulsa els seus alumnes a reciclar i a ser creatius amb la roba. Qstura és una empresa de Girona que es va crear el 2010 i enguany ha estat guardonada per l'Associació de Joves Empresaris amb el premi Jove Empresari de l'Any.

El Saló de l'Emprenedoria és una fira multisectorial i està organitzat per l'Associació de Joves Empresaris de Girona amb l'objectiu, segons va explicar ahir el seu gerent, Ricard Carbonell, de potenciar, promoure i facilitar les iniciatives dels emprenedors i fomentar la interrelació per reactivar el teixit empresarial del territori. En el saló hi ha empreses amb tant de pes com ara Cànovas, que es va constituir a Girona el 1852, però també Co.Show Events Business Group, Aeris Navigo, 5 Nautica, Gna, Marlon Branding, Granets Montgrí, Lumiscar o la Guia Qr.Mobi, entre d'altres.

A la Fira de Mostres hi ha aquest any 382 estands, i una part de les empreses que hi participen presenten novetats, com les innovadores cobertes per a piscines que presenta l'empresa Abrisud; l'aïllament amb cambra d'aire, que és l'únic sistema certificat per la DAU, que porta l'empresa Nou Ambient de Campllong, o la pèrgola semicircular amb estructura galvanitzada i fusta tractada per a l'exterior que té exposada a la mateixa fira l'empresa 9Jardí de Banyoles. També l'Espai Integral de Piscines SL dóna a conèixer aquests dies sistemes d'spa diferents d'alta gamma fabricats a Catalunya, i l'empresa de maquinària agroforestal Insda, de Calaf, mostra les seves màquines estelladores.

A la fira també hi el racó dels productes d'Albi. Es mostren productes artesanals de productors de la zona –vi, xocolata i foie gras, entre d'altres– que són a la Fira de Mostres convidats per l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Girona. Per a l'ocasió han elaborat clauers, imants i pedres petjapapers que s'han elaborat tant amb pedra de Girona com amb pedra d'Albi.

De la fira no podem oblidar-nos de l'espai de l'Expocycling & Triathlon, on es mostren les novetats del sector, o la zona destinada a l'interiorisme, on les empreses hi exposen les darreres novetats.

Aquest any, dels 382 estands que hi ha a la Fira de Mostres, un 29% són de Girona ciutat, un 46% de la demarcació i el 25% restant són majoritàriament de Catalunya i, algun, de l'Estat francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Santa Susanna, seu d’una escola de futbol d’elit per a joves nord-americans

Santa Susanna
educació

La Universitat de Girona arriba a les 2.000 tesis doctorals

girona
societat

Francisco Javier Jarillo Pérez, pren possessió del seu càrrec com a cap de la Policia Local

blanes
SERVEIS

Rendibilitat mínima a la xarxa d’aigua dels municipis barcelonins

barcelona
societat

L'Ajuntament regularà l’horari del repartiment de mercaderies al centre històric

figueres

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA