Societat

Tarda de normalitat

Els clients de mitja tarda a les farmàcies de Girona deien majoritàriament que sabien que es feia vaga i que no els havia causat problemes

Al matí, alguns usuaris intentaven que els atenguessin si veien llum a dins

“La gentha entès perfectament el motiu de la protesta”, diu una farmacèutica de Girona

Normalitat. Aquesta era la tònica dominant a les farmàcies del centre de Girona ahir a mitja tarda. Unes hores després de l'aturada del matí, les persianes tornaven a estar enlaire i els clients compraven com cada dia. No hi havia una afluència molt més alta del que és habitual ni tampoc massa queixes perquè al matí s'hagués tancat. De fet, la majoria de clients deien que estaven informats de la vaga i que n'entenien els motius. De la trentena d'usuaris consultats per aquest diari, cap havia tingut massa problemes arran del tancament del matí. Alguns ja tenien previst anar a la farmàcia a la tarda o bé havien tingut una urgència just llavors. Altres hi haurien anat al matí, però, coneixedors de la protesta, havien canviat de plans i s'ho havien muntat per anar-hi a la tarda. També hi havia qui havia sentit a parlar de vaga a la televisió o al diari, però creia que era tot el dia i quan, a la tarda, havia vist una farmàcia oberta hi havia entrat creient que aprofitava haver-ne trobat una que no seguia la protesta. Un home de fora de Girona que buscava una vacuna especial havia trucat abans de venir a la ciutat per assegurar-se que la farmàcia a la qual havia d'anar estava oberta. I, és clar, també n'hi havia un parell que no sabien res de res de la vaga i al matí havien mirat en dues o tres farmàcies abans de veure que es tractava d'un tancament general –segons el Col·legi de Farmacèutics de Girona el seguiment va ser “massiu”, per sobre del 90%– i tornaven ara a la tarda, però “cap problema”, deien. Tot i que l'objectiu del tancament al matí era anar a la mobilització de Barcelona, en algunes farmàcies gironines van aprofitar l'abaixada de persiana per fer inventari. I, és clar, bastants clients que veien llum a dins al llarg del matí trucaven el timbre, encara que hi hagués el rètol de tancat i la persiana estigués abaixada. I alguns no es van prendre gaire bé la negativa a servir-los. “Una dona em deia cridant: ‘Vostès el que volen és fer vacances', i jo li contestava que érem a dins treballant!”, explicava Elisabet Riera, encarregada de la farmàcia Riera Cardelús de Girona. Destacava, però, que la gran majoria de clients “aquest cop sí” es posava a la pell dels farmacèutics i entenia la mobilització. Tot i això, puntualitzava que per ella tancar no és la solució però que ho havia fet per solidaritat amb els companys.

Només uns metres enllà, a la farmàcia Susanna Palau, destacaven l'absència de problemes i que “la gent ho ha entès perfectament”. I era cert. Almenys entre els que hi compraven ahir a la tarda. Només un pare desesperat buscant un remei de la filla hi va posar un matís. Deia que estava informat de la vaga i que entenia els motius dels farmacèutics “després de tan de temps amb aquesta situació”, però hi va afegir: “Ara tampoc em fan gaire pena... amb el que guanyen!”.

90
per cent és el seguiment
que va tenir el tancament de farmàcies ahir al matí a les comarques gironines, segons les dades que va difondre el Col·legi de Farmacèutics de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia