Societat

Arc de Mig Punt exhorta el govern de Torró a donar bon exemple

Ha presentat una instància a l'ajuntament de Gandia sol·licitant que faça complir la normativa urbanística i de patrimoni i obligue Foment a tancar la porta i restituir la façana al seu estat anterior a les obres il·legals

Arc de mig punt recorda que Foment és un edifici protegit, situat en un entorn de BRL (església del Beat) i en un entorn de BIC (muralla renaixentista) i que ha de ser tractat amb un gran respecte per a no perjudicar els seus valors culturals. Històricament, Foment sols ha tingut una porta d'accés i el fet d'obrir una segona porta altera el caràcter de la façana, deteriora la seua imatge i degrada la seua autenticitat arquitectònica.

Aquesta associació vol manifestar indignació davant la manera d'actuar dels propietaris, que han causat un gran perjudici en foradar la façana per a instal·lar un bar, sense tindre en consideració que l'antic i noble casalot de Moran Roda estava protegit i sense acatar les ordenances municipals.

A més, denuncia que Foment ha portat a terme la seua actuació il·legal perquè en la present legislatura s'ha creat l'ambient propici per a fer-ho, ja que el govern municipal és el primer que està incomplint la legislació de patrimoni cultural.

El govern de Torró és nega a fer un catàleg, cosa que li exigeix repetidament la Conselleria de Cultura i la Llei de Patrimoni Cultural. També ha rebaixat o retirat la protecció de diversos edificis del PERIMMU que feia trenta anys que estaven protegits.

Ha abandonat la seua obligació de salvaguardar monuments com la capella de l'Assumpció, ermita de Sant Vicent, guarderia Wilson, morabit, edifici de Correus... en perill imminent d'esfondrar-se. Te paralitzades diverses mocions aprovades pel consistori de declarar Béns de Rellevància Local la bassa Vivanco, el col·legi ABC, Peons Caminers i altres. Pretén arrancar l'escultura d'Antoni Miró del seu espai legítim a l'entrada de Gandia amb intencions poc clares i sense cap sensibilitat pel seu valor artístic.

Amb la seua gestió, el govern de Torró demostra un menyspreu absolut pel nostre patrimoni. El missatge que arriba als ciutadans ve a ser: “El patrimoni de Gandia no val res”. Per tant, no ens ha d'estranyar que alguna gent imite la seua bàrbara actuació i s'atrevisca a destruir-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANITAT

Detecten a Suècia el primer cas de la variant més letal d’mpox fora de l’Àfrica

BARCELONA

Una alga invasora s’expandeix al fons marí del PN de les Illes Medes

TORROELLA DE MONTGRÍ
successos

Rescaten un home que havia caigut en un pou

HORTA DE SANT JOAN

L’arqueopac de les Coves de Serinyà s’estrena amb 650 visitants en un mes

BANYOLES
tradicions

Els carrers de Gràcia ja llueixen però el conflicte per la cultura popular no s’atura

BARCELONA
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA