Societat

Maresme

Vilassar de Mar acomiada la directora del Museu de la Marina

La família de la treballadora acusa el consistori de fer-li una campanya d'assetjament des del 2010

L'alcalde assegura que l'amortització de la plaça respon a la desaparició de l'equipament

Vilassar de Mar va fer efectiu en el darrer ple l'acomiadament de la directora del Museu de la Marina, Llum Torrents, amb l'amortització de la plaça que ocupava des de fa vint anys perquè l'equipament ha perdut la condició museística. El consistori volia tancar així un enfrontament amb la treballadora que s'ha allargat durant quatre anys i que fins i tot ha dut als representants polítics davant del jutjat sota l'acusació d'assetjament. La família de Torrents, amb el suport del sindicat de la UGT, considera que l'Ajuntament ha dut a terme una campanya sistemàtica de desprestigi de la directora i de posar entrebancs a la seva feina amb l'únic objectiu de fer-la fora. “El seu ha estat l'únic lloc amortitzat dels que hi havia vinculats al Museu de la Marina i al Museu Monjo”, apunten i afegeixen que “no podia controlar l'accés de persones al museu, trobava a faltar documentació i se la va confinar en un edifici mentre la resta de personal treballava en l'altre”.

Entre les accions dutes a terme en defensa de Torrents destaca la que va coincidir amb el Dia Internacional del Càncer de Mama. Família i amics van enganxar cartells arreu del municipi denunciant que “s'acomiada a una persona malalta de càncer”. En el marc de la campanya en defensa del lloc de feina de la directora del Museu de la Marina, també es reclama al consistori que compleixi la normativa en matèria de museus per evitar perdre el patrimoni local i poder tornar a veure les col·leccions locals en un museu de la població.

Relació deteriorada

De la seva banda, l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU) reconeix que la relació de Torrents amb el consistori s'ha anat deteriorant amb el temps, “malgrat que el nostre govern li va fer confiança des del primer moment oferint-li la direcció també del Museu Monjo”. El setembre del 2009, segons recorda Ferrer, la directora el va demandar a ell, a la regidora de l'àrea i a dos tècnics per assetjament i, posteriorment, se li van obrir un seguit d'expedients sancionadors. “El punt àlgid del conflicte va arribar amb l'informe del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat on es detectaven un seguit de mancances al Museu de la Marina que calia resoldre si no es volia perdre la qualificació de l'equipament”, apunta Ferrer que afegeix que “la falta d'informació i de col·laboració de la treballadora ens va fer decidir per replantejar el projecte museístic del municipi”. Un replanteig que comportava donar de baixa el Museu de la Marina i, en conseqüència, amortitzar la plaça de directora de museu. L'alcalde insisteix que s'ha treballat “en tot moment” amb la voluntat de resoldre el conflicte, però que “ha estat del tot impossible”. Ferrer assegura que Llum Torrents ha tornat a dur el consistori al jutjat per acomiadament improcedent.

A dia d'avui, Vilassar de Mar té tancat el Museu de la Marina i ha d'arranjar el Museu Monjo que vol destinar principalment a exposicions pictòriques. Joaquim Ferrer assegura que tot i haver perdut la condició de museu, no hi ha perill que la Generalitat s'endugui les peces que són de la seva propietat. “Estem pendents de signar un acord pel qual el material continuarà a Vilassar de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia