Societat

Una avaria a la catenària de Torredembarra afecta trens Euromed i de Rodalies

La incidència provoca que els trens hagin de circular per via única

Rodalies acumula retards d'entre quinze i vint minuts

Una avaria a la catenària de la línia fèrria entre Sant Vicenç de Calders i Torredembarra (Tarragonès) provoca que els trens Euromed hagin de circular en via única en aquest tram i causa també retards d'entre 15 i 20 minuts a les línies de Rodalies R-14, R-15 i R-16, han informat a Efe fonts de Renfe.

Uns 150 viatgers que han partit a les 08.00 hores d'avui en un tren Euromed de Barcelona cap a València arribaran a aquesta última ciutat amb dues hores i mitja de retard a causa d'aquesta avaria, que ha afectat també el tren.

Renfe han informat que els viatgers d'aquest tren seran reubicats al següent Euromed, que ha sortit de Barcelona a les 10.00 hores del matí, de manera que la seva arribada a València es preveu cap a les 13.30 hores, dues hores i mitja després de l'horari previst per al primer Euromed.

Fonts d'Adif han precisat que l'avaria s'ha produït a causa d'una falta de tensió a la catenària, de la qual s'han trobat diverses peces soltes i que ha provocat danys al pantògraf del comboi, que és un mecanisme articulat que transmet l'energia elèctrica i que proporciona la força de tracció a una locomotora.

Els tècnics d'Adif, que ja estan a la zona reparant la catenària i el tren avariat, investiguen també per què s'han deixat anar algunes peces de la catenària i com s'han produït els danys al pantògraf.

Adif preveu restablir la normalitat en la línia afectada cap a les 12.30 hores d'avui, han precisat fonts de la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.