Societat

societat

Total suport a mossèn Reixach i retrets al bisbe

Els feligresos de la parròquia de Riells, que ahir van haver d'oir la missa oficiada per un substitut del rector, reclamen a Francesc Pardo que deixi que Jaume Reixach torni a la parròquia

Total suport a mossèn Jaume Reixach i retrets al bisbe Francesc Pardo. És el que van transmetre ahir els feligresos de la parròquia de Riells del Montseny que es van trobar que la missa del diumenge no la va oficiar el rector, Jaume Reixach, a qui professen una fidelitat sense escletxes, sinó mossèn Carles Mundet, rector retirat de Blanes. Mundet va ser enviat pel Bisbat per oficiar la missa després que el bisbe recomanés a Reixach que es retirés uns dies de l'esfera pública arran de l'afer de l'homicidi perpetrat el 5 de desembre al seu domicili de Blanes, quan un home protegit del rector, Eulogio Lumalamg, va matar a punyalades Kekeo Moraes, fillol de Jaume Reixach.

El feligresos es van mostrar indignats amb el vet del bisbe (que es va produir quan Lumalang va declarar que mantenia relacions sexuals amb el rector a canvi de diners o droga i no pas immediatament després del crim) i el van acusar d'orquestrar una campanya “que es preocupa més de defensar la institució que no pas la persona”. Els feligresos donen suport incondicional a Reixach i, encara que fossin certes les acusacions de Lumalang, avalen la seva manera d'entendre el cristianisme i en tenen prou de saber que “és bona persona”. Molts dels que ahir omplien l'església de Riells van assegurar que es traslladen cada diumenge fins a la parròquia només per escoltar les paraules de Reixach.

I quan mossèn Carles Mundet, des de l'altar va llegir, comissionat pel bisbe, el missatge del Bisbat per informar-los que s'havia obert un expedient informatiu arran dels fets a casa de Reixach, un representant dels feligresos es va plantar davant del rector substitut per transmetre-li el missatge que la feligresia volia que fes arribar al Bisbat. “Ja que és un representant del bisbe, faci-li arribar aquest missatge: volem que torni mossèn Reixach”, va ser, en resum, la petició dels feligresos, que van retreure al bisbe que no s'hagués presentat ell personalment a donar-los explicacions de per què no oficiava la missa el rector de Riells. Mossèn Mundet, que va voler aclarir que ell no era el “representant” del Bisbat, sinó un “enviat”, es va comprometre a enviar el missatge. Al final de la missa, li van concretar els terminis: “digui al bisbe que per Nadal el volem aquí”, va pontificar el portaveu.

Reixach ha fet arribar als seus parroquians el text de l'article que havia de publicar ahir en aquest diari, centrat en el tema de l'assassinat, i que tampoc va veure la llum per la recomanació del Bisbat de retirar-se temporalment de la vida pública.

“Que el bisbe tiri la primera pedra si gosa”

“Que el bisbe tiri la primer pedra, si és que gosa”, va remarcar una representat dels feligresos, convençuts que l'absència de mossèn Reixach era culpa del bisbe. Els fidels habituals de la parròquia de Reixach consideren que, en el supòsit que hagués comès alguna falta reprovable, en el passat o ara, la filosofia de la doctrina cristiana és la del perdó i així ho hauria de saber el bisbe. Van deixar clar que a Reixach li tenen “un respecte sense fissures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia