Societat

Equipaments

L'Ajuntament d'Anglès demana a la Generalitat que faci una llar d'avis

El consistori cedirà a Benestar Social i Família un solar perquè hi construeixi la residència

És a la zona de Cuc, just al costat del centre de dia

L'Ajuntament d'Anglès ha proposat a la Generalitat que construeixi una llar d'avis a la població. I per facilitar-li-ho li cedirà uns terrenys a la zona de Cuc. “Hi ha molts familiars que tenen la seva gent gran fora de la comarca; el que vol Anglès és tenir-los ben a prop de casa seva; és per això que oferirem a la Generalitat els terrenys, per si s'ha de fer la construcció en un futur”, va explicar l'alcalde, Pere Espinet. La residència més propera és a Santa Coloma de Farners.

La idea va sorgir en una reunió recent entre els alcaldes de la zona Ter-Brugent amb Montserrat Roura, delegada dels serveis Territorials de Benestar Social i Família, per tractar la manca de serveis de l'atenció a la dependència a la zona. Allà es va veure “la necessitat d'un espai d'aquestes característiques, ja que el 58,1% de la població resident en els municipis de la zona superen el 65 anys, i aquesta és la zona amb més sobreenvelliment de la Selva”, va afirmar Espinet.

Un cop detectada la necessitat d'una residència a la zona Ter-Brugent, l'Ajuntament d'Anglès ha proposat el seu municipi com a localització més adient. “En el mateix poble disposem d'un centre d'atenció primària i d'una policia municipal, i els altres pobles no en disposen i en cas d'urgència sempre és bo tenir-ho”, va destacar l'alcalde, que va remarcar la bona comunicació d'Anglès amb la resta de municipis de la zona del Ter-Brugent.

LA FRASE

Hi ha molts familiars que tenen la seva gent gran fora de la comarca; el que vol Anglès és tenir-los ben a prop de casa seva
Pere Espinet
Alcalde d'Anglès

LA XIFRA

58,1
per cent. És el percentatge de la població dels municipis de la zona Ter-Brugent que té més de 65 anys.

La llar d'avis, al costat del centre de dia

La proposta de l'Ajuntament d'Anglès és que la Generalitat construeixi la residència a la zona de Cuc, en uns terrenys al costat del centre de dia. Per l'alcalde, Pere Espinet, el centre de dia hauria de ser una “prolongació” dels serveis que hauria d'oferir la futura llar d'avis. A més, “tots els serveis, aigua, llum, clavegueram, etcètera estan disponibles”, va remarcar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.