Societat

El govern descarta que residus químics de Síria vagin a Constantí

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, va descartar ahir que les restes químiques de la guerra de Síria acabin venint a Tarragona, en concret a la planta de gestió de residus especials de Catalunya, Grecat, situada a Constantí. Aquesta setmana s'ha sabut que l'Organisme per a la Prohibició d'Armes Químiques, Opaq, busca empreses per tractar agents químics procedents de Síria i que una de les empreses s'ha posat en contacte amb la planta catalana, que estudia la sol·licitud.

Tot i que els EUA van temptejar l'Estat espanyol com un dels països que podria oferir un port on fer el transvasament de les armes químiques tretes de Síria d'un vaixell americà, que, a alta mar, faria un primer tractament de la matèria, ahir Homs va dir que per fer això caldria tenir el permís del govern espanyol i que el govern espanyol “ha dit que no”. Ahir es va saber que Itàlia ha ofert finalment un port per fer l'operació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.