EQUIPAMENTS
Més de 25.000 potencials abonats a la piscina de Cassà
L'Ajuntament oferirà fer-se soci del complex esportiu a veïns de nou municipis dels voltants al mateix preu que els cassanencs
L'alcalde valora la gestió municipal de la instal·lació
L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha estès les xarxes a nou pobles dels voltants per aconseguir més socis per a la piscina municipal coberta. Ara la instal·lació té 800 abonats i l'alcalde, Enric Bagué, confia arribar als 900 d'aquí a un any i mig. Per això, Cassà passarà a tenir més de 25.000 potencials nous abonats ja que oferirà a persones de fora del poble la possibilitat de fer-se socis del complex esportiu municipal al mateix preu que els cassanencs.
L'alcalde de Cassà preveu que el mes que ve signarà el conveni amb nou municipis, sis de la comarca del Gironès (Llagostera, Quart, Fornells, Llambilles, Campllong i Sant Andreu Salou), dos de la Selva (Caldes de Malavella i Riudellots) i un del Baix Empordà (Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura). Són més de 25.000 habitants, incloent-hi els 8.200 de Llagostera, els 7.032 de Caldes o els 154 de Sant Andreu Salou –segons dades del padró del 2013–, que podran utilitzar la piscina.
Matrícula inicial
El conveni establirà que els adults dels nou municipis podran fer-se abonats de la piscina de Cassà al preu de 39,90 euros al mes, igual que els cassanencs –els menors de 15 anys en paguen 22–. Cassà ha abaixat la quota d'adult de 43 a 39,90 euros. A banda de la quota mensual, els nous abonats hauran de pagar la matrícula inicial, de 30 euros. La contraprestació serà que els cassanencs disposaran d'avantatges en serveis i activitats dels nou pobles afavorits pel conveni. Dels 800 abonats actuals, un 70% són veïns de Cassà i un 24% de Llagostera i Caldes, a parts iguals.
Menys potència
L'Ajuntament ha assumit la gestió directa de la piscina municipal coberta després del pas (fallit) de tres empreses des que es va inaugurar, el març del 2011. Bagué considera que, des de l'octubre, la gestió dels tècnics de l'Ajuntament i del coordinador del complex, Jaume Molas, ha fet possible reduir el dèficit mensual (uns 3.800 euros de mitjana). Per exemple, la potència contractada de la instal·lació és un 40% inferior a la de fa un any.
Bagué, que va deixar Unió l'any passat, veu ben encaminat que l'Ajuntament només perdi 60.000 euros a l'any en la piscina, cosa que el 4 d'octubre, en un ple extraordinari, va justificar el vot favorable per a la gestió directa de tres dels quatre grups.