Societat

patrimoni

Acord de les ciutats jueves per fer intercanvis d'estudiants

Els representants de nou poblacions de la Red de Juderías del Estado es van trobar ahir a Besalú per celebrar l'assemblea general

Aposten per difondre el patrimoni per dinamitzar el turisme

La xarxa de ciutats de l'Estat espanyol amb un passat vinculat a la cultura jueva va acordar ahir, en la seva trenta-vuitena assemblea general que es va celebrar a Besalú, impulsar un projecte educatiu d'intercanvi d'estudiants de secundària que ofereixi als joves la possibilitat de conèixer els calls jueus d'altres poblacions. “Es tracta de crear les sinergies a nivell educatiu per intentar que els estudiants coneguin el patrimoni cultural de les diferents ciutats”, va explicar l'alcalde de Besalú i president de la Red de Juderías del Estado, Lluís Guinó, després de l'assemblea. La proposta la va plantejar l'alcalde de Lucena, Juan Pérez Guerrero, que va explicar que la idea és que els regidors d'educació de les ciutats s'incorporin al projecte i que ells es responsabilitzin de definir els processos d'intercanvi d'estudiants entre 2n i 4t d'ESO. La voluntat és que aquest programa educatiu es posi en marxa amb vista al curs vinent o, a tot estirar, al curs 2015-16.

Aquest projecte s'emmarca en l'objectiu general de difusió del patrimoni en què treballen les ciutats espanyoles que formen part de la xarxa, una difusió que confien que provoqui una dinamització econòmica. “La difusió del patrimoni és fonamental no només per a la presa de consciència dels ciutadans de la vila sinó també per a la dinamització turística de les ciutats”, va raonar Guinó. I en aquest sentit, hi va afegir: “En els darrers deu anys, els visitants jueus són els que venen més a Besalú, i fins i tot superen els turistes francesos.” Amb tot, l'alcalde de Toledo, Emiliano García-Page, va indicar que no es tracta d'adreçar-se únicament als jueus sinó d'atraure un tipus de turisme selectiu. “El que fem, a través de la xarxa, és sumar esforços per posicionar-nos conjuntament i dur a terme accions que, per separat, no podríem”, va dir Guinó.

A més dels tres alcaldes esmentats, a la reunió d'ahir a Besalú hi van assistir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, el de Tortosa, Ferran Bel, i els alcaldes de les ciutats de Lizarra-Estella, Tarazona i Tudela. Molts d'ells hi van anar acompanyats d'altres regidors del seus respectius consistoris. Els assistents van aprofitar l'estada per visitar els calls de Besalú i Girona i per conèixer de prop el micvé descobert recentment a la ciutat de Girona.

LES FRASES

La idea és posar-lo en marxa al proper curs acadèmic perquè els alumnes coneguin el patrimoni
Juan Pérez Guerrero
alcalde de lucena

LA DATA

En els últims deu anys, els visitants jueus ja superen en nombre els turistes francesos
Lluís Guinó
alcalde de besalú
12.09.14
Possible
posada en marxa del programa educatiu d'intercanvi d'estudiants de secundària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES