Societat

JUDICIAL

L'enderroc de l'ajuntament de Castellfollit s'evita pagant 175.000 euros

El consistori i el propietari afectat signen un conveni que inclou la indemnització i la reconstrucció d'una escala d'accés a uns habitatges

L'equip de govern de Castellfollit de la Roca ha arribat a un acord amb el propietari dels terrenys on s'ha construït el nou ajuntament per evitar que s'executi la sentència que obliga a enderrocar part de l'edifici. El consistori accedeix a indemnitzar-lo amb 175.000 euros i a finançar la reconstrucció d'una escala d'accés a uns habitatges que havia quedat afectada per les obres. Per contra, el propietari cedeix els 20,41 metres quadrats de superfície que l'ajuntament va envair i renuncia a tirar endavant el procediment penal per expropiació il·legal que s'instrueix als jutjats d'Olot contra l'alcalde i la secretària municipal. El conveni ha de posar punt final a una batalla judicial que fa set anys que dura.

La construcció d'aquest nou ajuntament va desencadenar una batalla legal entre el propietari dels terrenys i l'alcalde que ja ha viscut diversos assalts i que sembla que enfila la recta final. L'equip de govern portarà a aprovació del ple del proper dilluns un conveni entre l'Ajuntament i els propietaris per evitar que s'acabi executant la sentència dictada pel jutjat contenciós administratiu 1 de Girona l'any 2009, que obligava a enderrocar part de l'edifici perquè no complia la legalitat.

L'ordre del dia del ple de dilluns recull que el punt 3 tractarà sobre la “proposta d'aprovació del conveni Ajuntament-Gusiñer”. Fonts properes als implicats han detallat que, segons aquest conveni, l'Ajuntament admet que, amb la construcció del nou edifici, va privar els propietaris de l'accés a habitatges de la seva propietat perquè van enderrocar l'escala i també reconeix que van ocupar la finca veïna sense tenir permisos de la propietat, provocant així perjudicis en els titulars. Per evitar el compliment de la sentència i l'enderroc de l'edifici, el consistori es compromet a cedir una franja de terreny al propietari afectat i a reconstruir l'escala enderrocada. A més, indemnitzarà el propietari amb 175.000 euros per la superfície de 20,41 metres quadrats que ara es queda i per la dificultat d'executar la sentència dictada pel contenciós.

Un cop tot plegat estigui fet, tant Ajuntament com afectat es comprometen a sol·licitar conjuntament al jutjat que doni per executada la sentència. En paral·lel, el propietari dels terrenys també es compromet a lliurar un escrit de desistiment penal al jutjat d'instrucció 2 d'Olot, que s'encarrega de la denúncia per expropiació il·legal contra l'alcalde, Moisès Coromina, i la secretària municipal.

Finança la Diputació

En el mateix ple està previst aprovar un altre punt que consisteix en un conveni amb la Diputació de Girona, a través del qual es puguin obtenir els diners que cobreixin la indemnització al propietari afectat. Un préstec que es retornarà a l'ens provincial de manera progressiva per així no hipotecar les arques municipals.

Segons les fonts consultades, un cop aprovat el conveni en el ple municipal, l'Ajuntament i el propietari tenen deu dies per signar l'acord. Juntament amb la signatura, han d'abonar la meitat de la indemnització. Després, s'obre un període de tres mesos per executar els compromisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia