Societat

Millet i Montull manifesten que tenien l'aval dels polítics

L'expresident i l'exdirector del Palau de la Música asseguren que càrrecs de la Generalitat i l'Ajuntament van donar-los el vistiplau de la construcció d'un hotel a la zona

Neguen haver-se quedat 900.000 euros

El fiscal va estar una hora per exposar les preguntes a Millet

L'expresident i lladre confés del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta i exdirector de l'ens, Jordi Montull, van coincidir a explicar ahir a l'Audiència de Barcelona que el projecte de l'hotel que promovien fer al costat de l'entitat tenia l'aval de tots els grups polítics. No van pressionar cap càrrec ni de la Generalitat ni de l'Ajuntament de Barcelona per assolir els canvis urbanístics. Ni tampoc es van embutxacar 900.000 euros, suposadament pagats per Manuel Valderrama, a qui van donar el projecte. És la defensa que van exhibir Millet, en cinc minuts, i Montull, durant gairebé sis hores.

Millet, en cadira de rodes i cansat, va aguantar la llarga sessió del judici, que fa dues setmanes es van haver de suspendre en el segon dia perquè ell es va trencar el fèmur esquerre, a casa seva.“Vull demanar disculpes perquè m'han operat”, va dir Millet, el qual va intentar eludir l'interrogatori del fiscal sense que semblés una negativa. “Amb els calmants, mentalment estic tocat. I només vull ratificar el que vaig dir a instrucció”, va afirmar. La presidenta de la secció cinquena va aclarir-li que el que feia era acollir-se al seu dret a no declarar. Bé, a declarar parcialment, ja que sí que ho va fer a un dels seus tres advocats de Madrid, Abraham Castro.

Castro va queixar-se que el tribunal permetés al fiscal enumerar les preguntes que hauria fet a Millet perquè constessin a l'acta. El catedràtic, fins i tot, va amenaçar dient que el Suprem no ho permet. Les defenses dels altres cinc imputats s'hi van sumar i van ensenyar les urpes, un cop més, tot reiterant que podria ser motiu per demanar la nul·litat del judici.

El fiscal Antoni Pelegrín va trigar una hora per exposar l'interrogatori a Millet, el qual en alguna ocasió volia contestar. El fiscal demana deu anys i deu mesos per a Millet i Montull per tràfic d'influències i apropiació indeguda.

Montull sí que va respondre a l'inesgotable fiscal, el qual va ensenyar-li correus, fax i manuscrits, que l'exdirector del Palau guardava de forma exhaustiva en carpetes. Van remuntar-se al 2002, quan Millet i els germans de l'escola La Salle van signar un conveni amb el qual els segons entregaven tres finques, al carrer Sant Pere Més Alt, a la Fundació del Palau, a canvi que els fessin unes reformes a l'escola. Montull va exposar que qualsevol auditori important europeu tenia al costat un hotel.

Montull va afegir que un cop tenien les finques, el 2007 van veure que no s'hi podia edificar l'hotel perquè és un solar qualificat per a equipaments, i que van tenir dues iniciatives fallides per permutar el solar amb un d'una caixa i un altre de l'Ajuntament. Al final, va prosperar un de la Generalitat, al carrer Ciutat. Montull va admetre que va fer moltes trucades i visites per tirar endavant un conveni a tres bandes amb la Generalitat i l'Ajuntament. L'hotel es va valorar en 15 milions d'euros, i la Generalitat havia de cobrar un aval de 5,5 milions i la Fundació, com a intermediària, 3,6 milions.

L'exdirector també reconèixer que Manuel Valderrama, d'Olivia Hotels, va ser “l'únic” dels empresaris consultats que va acceptar l'oferta. I que “mai” van amagar a les institucions, que el promotor (sense dir propietari) de l'hotel era Olivia Hotels. Montull en va responsabilitzar als advocats i arquitectes implicats. Precisament, avui declaren, com a imputats, l'arquitecte del projecte Carles Díaz, i l'extinent d'alcalde, Ramón García-Bragado, també implicat de quan era secretari de Presidència de la Generalitat.

LES XIFRES

Vull disculpar-me davant del tribunal perquè vaig ser operat. Amb els calmants, estic una mica tocat
La idea sempre ha estat vendre a un tercer els solars i cobrar. Tothom ho sabia, la Fundació no construeix hotels
Teníem el suport de tots els polítics. Eren amics i quasi cada dia venien al Palau. Jordi Portabella tampoc s'hi va oposar
Pares d'alumnes de La Salle em paraven per saber quan s'iniciaven les obres de l'escola
Jordi Montull
exdirector del palau
No vaig cobrar res. Com a president d'una institució, parlava amb tothom sobre l'hotel
Fèlix Millet
Expresident del palau de la música
5
minuts
va durar la declaració de Fèlix Millet, ahir al tribunal. Només va voler respondre a les preguntes del seu advocat, i es va ratificar en tot el que va dir a instrucció.
6
hores
va estar responent Jordi Montull, ahir al fiscal, sobre el projecte de l'hotel del Palau. Després, només va contestar quatre preguntes del seu advocat, Jordi Pina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona