Societat

Indignació veïnal més enllà de la tragèdia

Els veïns del barri dels Pisos Planas estan encesos. Les flames, a més d'endur-se la vida dels quatre germans, també han servit per encendre la metxa d'una comunitat que se sent abandonada per les institucions i que viu d'esquena al municipi.

Els Pisos Planas han estat des de sempre pisos d'immigrants. Primer dels provinents de la resta de l'Estat espanyol, i ara la majoria de veïns que hi ha són d'origen magrebí. La degradació del barri és evident i la sensació de marginalitat es respira en l'ambient. Tot i que aquesta vegada són notícia a causa d'una tragèdia accidental, els veïns aprofiten els objectius de les càmeres per fer un crit d'auxili. Necessiten trobar culpables que justifiquin una realitat dura i conflictiva. Al Vendrell l'atur afecta un 27% de la població i al barri hi ha molta gent sense feina i massa droga en circulació. Al febrer del 2010 ja van ser notícia per la batalla campal que van tenir contra els Mossos d'Esquadra després d'escorcollar un jove que portava hatxís. L'estiu passat el nom de Pisos Planas es tornava a associar amb la mort d'un altre marroquí, Yassir El Yanoussi, a les dependències de comissaria en estranyes circumstàncies. També anava carregat de droga però al barri es neguen a creure que aquesta va ser la causa de la seva mort. Ahir, resignats, cridaven a l'uníson: “No som animals, som persones!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia