Societat

energia

Llum verd a la planta d'Iberpotash a Súria

El govern ha atorgat a l'empresa Iberpotash l'autorització ambiental per tal de començar la primera fase del projecte Pla Phoenix a Súria. El llum verd definitiu al projecte de producció de potassa i sal al municipi bagenc hauria de suposar l'inici de les obres d'unes instal·lacions que podrien estar enllestides durant el segon semestre del 2015.

La multinacional ICL invertirà 180 milions en la planta, que produirà 750.000 tones anuals de sal, que es destinarà a la indústria electrònica. La planta hauria de construir una nova rampa d'extracció de materials cap a la mina de les Cabanasses, que hauria de permetre estalviar el pas de 550 camions pel centre urbà de Súria. La planta podria extraure també potassa blanca i magnesi. A banda de les inversions a Súria, l'empresa haurà d'afrontar obres al port de Barcelona, sobretot l'adequació del moll de càrrega per a vaixells de gran tonatge. El cost d'aquestes obres puja a 100 milions més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia