Societat

Convivencia Cívica anuncia que recorrerà la suspensió del 25% de castellà a tres centres escolars

L'entitat creu que la mesura cautelar no està “prou motivada”

Considera que “un tribunal inferior” no pot “posar en dubte” una sentència del Tribunal Suprem

La plataforma Convivencia Cívica Catalana recorrerà la suspensió cautelar de l'aplicació del 25 % de l'horari lectiu en castellà ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a tres centres escolars.

El portaveu de l'entitat, Jesús Sanz, ha explicat a l'agència Efe que estan acabant de preparar el recurs que presentaran aquesta setmana, segurament dimecres o dijous, després que el TSJC suspengués a tres centres educatius l'aplicació de la interlocutòria que ordenava una quota del 25 % a cinc escoles catalanes.

“Creiem que la suspensió no està prou motivada i ens sorprèn que es posi en dubte una sentència del Tribunal Suprem per part d'un tribunal inferior”, ha assenyalat Sanz. En aquest sentit, ha apel·lat a les sentències del Suprem i del Constitucional que, segons ell, insten la Generalitat a garantir que el castellà sigui vehicular en l'ensenyament.

El passat dijous dia 3 el TSJC va deixar en suspens l'aplicació del 25 % de castellà a les escoles Mare de Déu del Roser, els Escolapis de Sabadell (Vallès Occidental) i a Sant Bonaventura Franciscans, de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Encara es desconeix què passarà amb les peticions en el mateix sentit de l'Escola Pia de Sarrià i de l'institut públic que també estan afectades per la resolució de l'alt tribunal català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.