Societat

maresme

L'històric quillat Sant Ramon, present en un festival internacional

El quillat Sant Ramon, construït el 1904 i propietat de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i de l'entitat Bricbarca, participa des d'avui i fins al dia 21 en el festival marítim internacional Escale a Sète que se celebra en aquesta població del Llenguadoc Rossellói que reunirà 120 embarcacions patrimonials d'arreu del món. En aquesta edició, la tercera, hi prendran part per primera vegada quatre embarcacions en representació de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, entre les quals hi ha el vaixell símbol de Vilassar de Mar. El quillat viatjarà fins a la vila francesa des del port de Mataró, on hi té l'amarrament. El Sant Ramon és tota una institució dins i fora de la comarca del Maresme perquè està considerat un dels vaixells de vela llatina més antics i grans dels que encara naveguen per la Mediterrània.

L'entitat Bricbarca el va localitzar en molt mal estat l'any 2001 a Alacant i durant tres anys el va sotmetre a una meticulosa restauració que a dia d'avui permet utilitzar-lo com a escenari de diferents activitats didàctiques i d'oci orientades a tots els públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia