Societat

Participació massiva en l'entrada de Moros i Cristians de Banyeres

Vora de 4.700 persones participaran en aquest acte que que obre les festes del 22 al 25 d'abril

Banyeres de Mariola es disposa a viure amb intensitat les seues festes anuals de Moros i Cristians en honor a St. Jordi en el seu calendari tradicional del 22 al 25 d'abril, sent l'acte de l'Entrada un dels més destacats degut a la gran participació que es registra any rere any.

Segons ha indicat l'Alcalde de Festes, Joaquín Real Baldó, «enguany hi ha una previsió de participació en l'Entrada de vora de 4.700 persones entre festers, músics i integrants dels distints seguicis». El croquis de l'Entrada indica que hi ha previst que desfilen 36 carrosses, vora de 2.000 festers en nombroses esquadres i piquets, completant la xifra els integrats de les diferents bandes de música, així com els components dels tres seguicis que presentaran Maseros, Moros Nous i Pirates, les tres úniques capitanies voluntàries d'enguany.

Des de la Comissió de Festes també s'ha assenyalat que «les festes d'enguany es presenten com les de sempre, a pesar de celebrar-se entre setmana, esperant que este fet no influïsca en la participació i les ganes de festa que té la gent». Així mateix, des d'aquest organisme encarregat de l'organització de la festa també es vol donar les gràcies a la família propietària d'El Morer, «pel seu ànim i enteresa al voler obrir les portes de sa casa el dia 25 d'abril seguint la tradició festera de la localitat, a pesar del gran cop anímic rebut fa escassos dies».

Els Califes guanyen el concurs de fanals festers

Com un més dels actes previs de la Festa, en el matí del dissabte es va celebrar una nova edició del Concurs de fanals festers, sent la filà de Califes la que ha obtingut el primer premi en aconseguir la màxima qualificació de 233 punts, seguits pels Maseros amb 223 i, finalment, els Moros Vells s'han fet mereixedors del tercer premi en valorar el jurat el seu fanal amb una puntuació de 203 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia