Societat

La pressió policial foragita les prostitutes de Tordera

L'Ajuntament aconsegueix reduir d'onze a dos el nombre de noies que ofereixen serveis sexuals a la carretera N-II

La resta marxa a poblacions veïnes que no disposen d'ordenances reguladores

Tordera ha aconseguit en l'últim any reduir al mínim la presència de prostitutes a les carreteres que travessen el municipi, en especial l'N-II. En la darrera junta de seguretat local es va confirmar que de les onze dones que oferien serveis sexuals de manera habitual a la via pública ara només n'hi ha dues. “Durant un temps no hi va haver cap prostituta al terme municipal, però darrerament s'hi han instal·lat dues que esperem que marxin aviat”, assenyala l'alcalde, Joan Carles Garcia (CiU). Garcia reconeix que l'aprovació d'una ordenança més estricta pel que fa a l'oferiment de serveis sexuals al carrer va obrir el camí a regular una situació que s'havia desbordat. “Els nostres agents van intensificar els controls, però la intervenció dels Mossos ha estat providencial”, assegura Garcia en relació amb la posada en marxa de la normativa catalana que sanciona la prostitució a l'espai públic. Per l'alcalde, la pressió que exerceixen els Mossos ajuda els agents locals a arribar a tots els llocs de Tordera on hi havia prostitució. “Farem el possible per evitar que es torni a incrementar el nombre de prostitutes amb l'arribada del bon temps”, comenta Garcia, que lamenta que la nova situació de Tordera ha comportat que municipis veïns hagin resultat afectats. El cas més evident és Palafolls, on en els darrers mesos a la carretera N-II s'han instal·lat tres prostitutes. “Estem en contacte amb els ajuntaments per assessorar-los sobre l'aprovació d'ordenances semblants a la nostra”, comenta. Tot i això, Joan Carles Garcia va més enllà i reclama una llei estatal que reguli l'exercici de la prostitució “perquè garanteixi els drets i la protecció de les persones que l'exerceixen”.

LA XIFRA

2
prostitutes
són les que queden a la carretera N-II al seu pas per Tordera després de quatre anys d'ordenança

LA FRASE

Farem el possible per evitar que es torni a incrementar el nombre de prostitutes
T
Joan Carles Garcia (CiU)
Alcalde de Tordera

Els clients, els únics que paguen

La davallada en picat de les sancions per prostitució a Tordera exemplifiquen com el fenomen ha anat perdent força amb el temps. L'any 2012 els agents van posar 339 denúncies, tant a clients com a prostitutes, i durant els primers mesos del 2014 només deu, i totes durant el març i l'abril. Malgrat tot, no hi ha hagut canvis pel que fa al cobrament d'aquestes sancions, que van dels 300 als 1.000 euros. “Normalment els clients sí que acaben pagant, perquè se'ls agafen les dades, però les dones es declaren insolvents, no tenen domicili fix i sovint donen noms falsos”, assenyala l'alcalde. L'any 2011, el consistori va plantejar la possibilitat que les prostitutes commutessin les multes per treball social, com ara la neteja de vials i edificis o l'acompanyament de persones dependents. “No ens en vam sortir per les mateixes raons: era molt difícil contactar amb les dones per fer-los la proposta”, recorda, i hi afegeix: “La situació il·legal de moltes d'elles dificultava encara més la seva predisposició a acceptar el canvi que els proposàvem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia