Societat

Capital de les núvies

La ciutat es converteix durant sis dies en el centre mundial del món nupcial, amb saló i desfilades

Rosa Clará obre avui la passarel·la Gaudí Núvies i Pronovias, que celebra el 50è aniversari, la clausurarà divendres

L'augment de les xifres d'exportacions indica el bon estat del sector

La passarel·la Gaudí Núvies s'obre avui com ja és habitual amb una desfilada única, la de Rosa Clará. Fins divendres la seguiran 22 firmes més, amb creacions diversos de núvia, festa i també una mica de nuvi. Llavors el testimoni passarà al saló internacional Noviaespaña, l'altra pota d'un esdeveniment, el Barcelona Bridal Week, que arriba a la 24 edició com a líder mundial i amb una nova direcció, la de Fira de Barcelona.

La importància de la cita la donen les xifres: durant el 2013 només pel que fa a vestits de núvia a escala estatal les exportacions han augmentat un 13,8% amb relació a l'any anterior, cosa que suposa més de 436 milions de facturació. D'aquests, 190 milions (un 10,4% més que el 2012) corresponen al mercat català, que per si sol suposa el 43,6% del total. Al saló hi ha més de 200 marques, un 50% de les quals són de fora, i la intenció dels nous gestors és incrementar tant el nombre d'expositors com el de compradors. Tal com explicava el seu director, Miquel Serrano, ahir a aquest diari, també es vol augmentar la presència de dissenyadors internacionals per potenciar encara més la transcendència global de l'esdeveniment.

El menú que té preparat per avui Rosa Clará, una firma en contínua expansió que l'any que ve celebra el vintè aniversari, indica per on van les tendències en el món de la núvia. Dintre de l'elegància cosmopolita que la caracteritza, aquest cop la dissenyadora i el seu equip han apostat per deixar de banda el minimalisme i retornar als brodats, les flors i les puntes, sempre sense saturar. “Volem centrar-nos en les grans icones de Hollywood, com ara Audrey Hepburn, Grace Kelly i Sarah Jessica Parker , i fer uns dissenys molt de Nova York”, deia Clará al costat de l'esportista i amiga de Neymar Gabriella Lenzi, vestida un punt Holly Golightly, la protagonista d'Esmorzar amb diamants, però en tons clars. Un vestit fet de ras de seda natural amb aplicacions de pedrera i l'esquena oberta. La model Alba Carrillo en duia un altre amb tirants, brodat de fil i pedreria i d'aparença molt més lleugera.

Hi ha escots, volums i també sofisticació, però la sorpresa és comprovar que una núvia pot anar de blanc i llarg a qualsevol edat si el vestit s'ho val: el d'aires anys trenta que va dur Rosa Clará pel seu casament ha fet furor: “S'ha convertit en un best-seller de la casa.” La prova que el negoci de Clará funciona és que han canviat de seu (ara són a Sant Just Desvern) perquè a l'antiga no hi cabien: “Aquí tenim un pis per a cada línia que fem, cosa que facilita la feina dels compradors. Pensa que entre núvia i festa sumem 1.400 vestits.”

Aquesta setmana blanca que ara comença ens donarà l'oportunitat de veure les col·leccions de firmes com ara Jesús Peiró, que aquest any s'inspira en el perfum (el perfumista Daniel Josier aromatitzarà la desfilada) per crear vestits que aportin lleugeresa i feminitat a la dona tot i treballar a fons els volums. També hi haurà les peces d'Hannibal Laguna, Victorio & Lucchino, Yolan Cris, Inmaculada Garcia, M&M, Cymbeline, Isabel Zapardiez, Ana Torres, Franc Sarabia, Francis Montesinos, Manu Alvarez, Matilde Cano, Jordi Dalmau, Patricia Avendaño, Sonia Peña, Miquel Suay, Fuentecapala, Cabotine, Juana Martín i Carla Ruiz.

LES XIFRES

22
desfilades
es veuran fins divendres a la Passarel·la Gaudí Núvies de la Barcelona Bridal Week.

LES FRASES

200
marques,
un 50% de fora, es reuneixen al saló nupcial a la Fira de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat.
Aquest any volem centrar-nos en grans icones com Audrey Hepburn, Kelly i Sarah Jessica Parker
Rosa Clará
dissenyadora i empresària
Arribem als 50 anys de l'empresa amb orgull, millor que mai i mirant el futur amb moltíssima il·lusió
Alberto Palatchi
propietari de pronovias

Clará convoca l'amiga de Neymar

La sorpresa mediàtica del dia d'ahir va ser el fitxatge de Gabriella Lenzi per vestir-se de blanc Rosa Clará. Poc després que la premsa del Brasil sospités que la bella carioca, de 20 anys, era alguna cosa més que amiga de Neymar (que va tallar la relació amb Bruna Marquezine al febrer), la dissenyadora catalana ens l'ha dut a Barcelona perquè li ho puguem preguntar.

Això és el que va fer ahir tota la premsa, esportiva inclosa, i ella va respondre que la seva relació amb el jugador es limita a amics comuns. Va comentar que l'última vegada que havia estat a Barcelona va ser fa dos anys i que pensava passar el temps lliure anant de compres per la ciutat. Força baixeta, no és model professional sinó campiona de ‘jet sky', una modalitat d'esport d'aigua intensa, com tots els esports que practica. A banda, també estudia disseny de moda.

Al seu costat una divertida i riallera Alba Carrillo (que té un fill amb Fonsi Nieto) no parava de repetir com li agradaria passar per l'altar amb la seva parella actual, Feliciano López: “Si m'ho demana ja tinc pensat tot com ho vul!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia