Societat

Recullen 800 firmes a Portbou per al dispensari

Reclamen un horari complet per al metge de guàrdia

L'Ajuntament i Salut asseguren que es rectificarà

Un total de 800 firmes han estat recollides a Portbou per reclamar que el municipi torni a disposar d'un metge de guàrdia en horari complet. Des de fa mesos, arran d'una reorganització dels serveis de salut, l'horari del metge –que anteriorment era de vuit hores al dia– es va veure reduït d'una quarta part. Diversos col·lectius de la població es queixaven del fet que es formaven llargues cues al dispensari. Per denunciar aquesta situació, dues entitats del poble, el Casal de Gent (presidit per Llorenç Novés) i l'associació Mestresses de Casa (presidida per Rosa Pifarrer), han coordinat la recollida de firmes. Pifarrer i Novés han enviat les 800 firmes recollides al Departament de Salut a Barcelona, a la direcció de la regió sanitària de Girona, i n'han passat còpia a l'Ajuntament de Portbou. Els promotors d'aquesta iniciativa també demanen que es reforcin aquests horaris durant el període d'estiu a causa de l'increment de població.

L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Sales, tot i admetre que va ser un dels primers a signar aquesta petició i agraint la mobilització de les entitats del municipi, assegura que aquest tema serà resolt com a molt tard al juny. “El govern municipal ja havia actuat i en una reunió que vam mantenir amb els serveis de Sanitat de Girona es va acordar que es rectificaria i tornarem a tenir el metge durant vuit hores i es reforçarà el servei a l'estiu”, explica Sales.

La direcció de Sanitat a Girona també confirma que ha rebut la recollida de firmes i que prèviament s'havia acordat que “en les pròximes setmanes” i aprofitant un canvi de professional al dispensari de Portbou es recuperarà el servei de vuit hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.