Societat

Set intoxicats lleus per fum en una residència geriàtrica d'Agramunt

L'origen del foc ha estat l'incendi d'una de les assecadores de la bugaderia de la residència Mas Vell

L'Ajuntament ha buscat allotjament en una altre centre als residents de la tercera planta afectada per les flames

Sis residents i una cuidadora d'una residència d'avis d'Agramunt han resultat intoxicats lleus per fum en cremar-se l'assecadora de la bugaderia de l'equipament. Segons informen els Bombers de la Generalitat, a un quart de quatre de la matinada d'aquest diumenge s'ha donat l'avís d'un incendi a la residència Mas Vell, situada al número 1 de la plaça Mercadal. Fins el lloc dels fets s'hi ha desplaçat sis dotacions que han pogut controlar el foc en poca estona. Com a mesura preventiva, han estat desallotjades totes les persones de la residència, en total, 17 persones. Extingit l'incendi, els residents de la primera i segona planta han pogut retornar a les seves estances.

Pel que fa als qui estaven a la tercera planta, on ha tingut lloc l'incendi, l'Ajuntament d'Agramunt ha buscat ubicació alternativa per als set residents que no han pogut tornar a la seva habitació. En aquest cas, han estat traslladats a la residència d'avis Ribera del Sió, també d'Agramunt. La Creu Roja, a petició del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, ha gestionat la necessitat de material que faltava (quatre llits) per acollir els avis traslladats a l'altre geriàtric, on s'hi estaran fins que puguin tornar a Mas Vell.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han activat el metge del Centre d'Atenció Primària (CAP) i cinc ambulàncies, han atès i evacuat a l'Hospital Arnau de Vilanova per intoxicació lleu de fum la sis residents i a una cuidadora de la tercera planta. També han treballat en l'assistència dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local d'Agramunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia