PATERNA (Horta)

La Cordà del Crist

Més de 50.000 coets dins una gàbia

La Cordà de Paterna és la culminació de les festes majors, que se celebra la matinada següent a l'últim diumenge d'agost. És una manifestació pirotècnica nocturna consistent en el llançament massiu de coets dels coneguts com a borratxos. Destaca per la seua magnitud i espectacularitat i pel fet que es desenvolupa dins una gàbia muntada a l'efecte coneguda com a coetòdrom.

Els tiradors, dirigits pel coeter major, cremen 50.000 coets amb una intensitat de més de 3.000 coets per minut. A part, els participants, vestits amb roba que els cobreix tot el cos per a evitar cremades, van agafant-los i llançant-los a l'aire dintre del recinte acotat i durant un temps limitat. Tot començà per l'any 1898, quan un grup d'amics es va reunir la nit de l'últim diumenge d'agost al voltant d'una taula per a sopar al carrer i passar una bona estona. La nit va acabar amb una batalla de coets. Fou així com va començar la Cordà de Paterna.

Diumenge 30 d'agost. Una tradició que començà fa anys.http://www.lacorda.es
www.lacorda.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.